Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

Ανάρτηση Μπάτση με πολλους αποδέκτες: Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και όχι υποκρισία

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Δημάρχου Αλμωπίας:


Αλμωπίας το ανάγνωσμα, συνέχεια.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου το τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αλμωπίας.    Μία συνεδρίαση η οποία διήρκησε αρκετές ώρες, τα θέματα πάρα πολλά και πολύ σημαντικά. 

Επιγραμματικά αναφέρω τον κανονισμό λειτουργίας κοιμητηρίων και το κορυφαίο θέμα η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του δήμου Αλμωπίας για το έτος 2021. Ολοι γνωρίζουμε ότι είναι ίσως μία από τις κορυφαίες στιγμές στη λειτουργία ενός Δήμου. Με λύπη μου παρατηρώ ότι δεν αναφέρεται κανένας στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος, αλλά περιμένανε ίσως την καταψήφιση, για να θίξουμε προσωπικότητες της διοίκησης. 


Επειδή έτσι μας βολεύει. Είναι λυπηρό και όμως συμβαίνει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την παράταξη του κυρίου παρούτογλου, για την διαφορετική αντίληψη την οποία έχει σχετικά με την διοίκηση ενός Δήμου. 


Είναι  απορίας Άξιον, πως κάποιοι οι οποίοι όλη την ώρα απλώνουν χείρα βοηθείας για να βοηθήσουνε έτσι ώστε να λειτουργήσει ο δήμος, στο τέλος δεν ψηφίζουν τίποτα. Επίσης είναι απορίας Άξιον να καταψήφιζεις γενικά κανονισμούς. Εμείς ως δημοτική αρχή ήδη έχουμε ψηφίσει τον κανονισμό περιπτέρων, τον κανονισμό κοιμητηρίων και ετοιμάζουμε τον κανονισμό κοινόχρηστων χώρων. Είναι απορίας Άξιον, πως δύο πρώην δήμαρχοι οι οποίοι έχουν διοικησει, καταψηφίζουν ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ολοι γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα χώρου, όλοι θέλουμε το καλό, όλοι θέλουμε την ευταξία, όλοι θέλουμε να γίνονται μικρό παρεμβάσεις, όλοι θέλουμε να δημιουργηθούν οστεοφυλάκια.


Γιατί όμως δεν  ψηφίζουμε.Ο Δήμος Αλμωπίας δεν μπορεί να μείνει πίσω. Ο Δήμος  Αλμωπίας θα προχωρήσει έτσι ώστε να έχει σε ισχύ όλους τους κανονισμούς, για να μπορούν να λειτουργούν οι υπηρεσίες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Ο Δήμος  Αλμωπίας του οποίου όλοι είμαστε κομμάτι του, δεν θα είναι ένας Δήμος άναρχος, πρέπει να υπάρχουν κανόνες.  Ας πάμε τώρα στο άλλο κορυφαίο θέμα το οποίο και ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Αλμωπίας 2021. Περιλαμβάνει αρκετές δράσεις τις οποίες έχουμε σχεδιάσει και σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε. 


Οπως θα δείτε υπάρχει μετά από πολλά χρόνια πρόβλεψη και δημιουργία κωδικού με θέμα της διαγράμμισης των δημοτικών οδών, ένα χρόνιο πρόβλημα το οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε στο δημοτικό οδικό δίκτυο. Εμείς βλέποντας τα προβλήματα που υπάρχουν σε αυτό το δίκτυο έχουμε βάλει ήδη και υλοποιούμε ένα γενναίο ποσό της τάξεως των 210 χιλιάδων ευρώ για άσφαλτο στρώσεις και εννοείται συνεχίζουμε. 


Ενα άλλο θέμα το οποίο δίνουμε βαρύτητα είναι και η άρδευση την οποία γνωρίζουμε.  Ενισχύουμε με δυο κωδικούς τα υλικά άρδευσης  και ενισχύουμε  την επέκταση δικτύων. 


Όλα τα παραπάνω αφορούν το σύνολο των δημοτών μας, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου αν κάποιος πραγματικά αγαπά αυτόν τον τόπο, να ψήφιζε το τεχνικό πρόγραμμα. Ένα τεχνικό πρόγραμμα, που δυστυχώς τα χρήματα που έχουμε είναι ελάχιστα, αλλά αυτά τα χρήματα έρχονται εδώ και 10 χρόνια από την κεντρική διοίκηση. 


Κάποτε αυτά τα χρήματα δίνονταν μόνο για έξοδα παραστάσεων. Τώρα όμως πρέπει να πορευτούμε με αυτά και να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε.


Αν θέλουμε να λέμε, ότι όλοι εδώ ζούμε, ενωμένοι, για να πάμε ψηλά, την Αλμωπία της καρδιάς μας πρέπει να το κάνουμε πράξη. Χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια και όχι υποκρισία.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365