Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Σταμενίτης: «Λύνεται με τροπολογία το πρόβλημα των εποχικών εργαζόμενων σε εργοστάσια μεταποίησης»

Δελτίο Τύπου

«Εντός των ημερών αναμένεται η κατάθεση της τροπολογίας από το Υπουργείο Εργασίας». 


Σε συνέχεια της ενημέρωσης που είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης από τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος της μείωσης των απαιτούμενων ενσήμων επιδότησης της ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους σε εργοστάσια μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, ενημερώθηκε εκ νέου σήμερα το πρωί ότι το πρόβλημα λύνεται με κατάθεση τροπολογίας εντός των επόμενων ημερών.


Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, η τροπολογία θα προβλέπει τη μείωση των απαιτούμενων ενσήμων από τα 100 στα 50 προκειμένου ο εποχικός εργαζόμενος, εργοστασίου που ανέστειλε την λειτουργία του με εντολή της δημόσιας αρχής, να μπορεί να  επιδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ. 


Με την ενέργεια αυτή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υιοθετεί την πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης στις 16 Σεπτεμβρίου 2020 με επιστολή του στη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου κ. Στρατινάκη και εν συνεχεία με κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Βρούτση. 


Από την πλευρά του ο Διονύσης Σταμενίτης ζήτησε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην κατάθεση της τροπολογίας, γιατί το πέρασμα του χρόνου προκαλεί εντονότερη αγωνία στους εργαζομένους, οι οποίοι φέτος δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα όχι με δική τους υπαιτιότητα. 


Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας με σχετικό δελτίο τύπου είχε ενημερώσει για τη θετική αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 


Εδώ το σχετικό δελτίο τύπου: https://stamenitis.gr/epoxikoi-ergazomenoi-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365