Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020

Απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Έδεσσας στην Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων

Ανακοίνωση

Η Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν. Έδεσσας προέβη σε «αποκαλύψεις-καταγγελίες» στην εφημερίδα «Εδεσσαϊκή» χωρίς να έχει προηγηθεί σύγκλιση του αρμόδιου οργάνου του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων και χωρίς προηγουμένως να έχει έρθει σε επαφή με κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς του Νοσοκομείου.


Αναφορικά με το περιεχόμενο της συνέντευξης, διαπιστώνεται ότι αυτή βρίθει ανακριβειών, ψευδών και ανυπόστατων αναφορών οι οποίες χαρακτηρίζουν κάποιον, ο οποίος είτε έχει άγνοια των καταστάσεων και των συνθηκών που λαμβάνουν χώρα στο Νοσοκομείο είτε είναι υποκινούμενος με σκοπό να συκοφαντήσει και να ακυρώσει το τιτάνιο έργο που καταβάλλεται από τη Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου.


Πιο συγκεκριμένα:


Η Διοίκηση σε συνεργασία με την 3 η Υγειονομική Περιφέρεια προέβη σε μετακινήσεις 22 νοσηλευτών/τριών από τα Κέντρα Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μεγάλη προσέλευση θετικών και υπόπτων περιστατικών Covid και παράλληλα ενισχύθηκε με 43 άτομα, ως επικουρικό προσωπικό, οι οποίοι αξιοποιήθηκαν ως ισάξιοι υπάλληλοι με το υπηρετούν προσωπικό, δεδομένου ότι διαθέτουν τα ίδια τυπικά προσόντα, την ικανότητα και τις δεξιότητες να ανταποκριθούν στα νοσηλευτικά τους καθήκοντα. Επιπλέον, μετακινήθηκαν πέντε (5) γενικοί ιατροί από τα Κέντρα Υγείας καθώς επίσης προσελήφθη και ένας Παθολόγος ιατρός από τον ιδιωτικό τομέα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των θετικών και υπόπτων περιστατικών Covid-19


Το Νοσοκομείο μερίμνησε από την πρώτη στιγμή ώστε να διασφαλίσει πλήρη επάρκεια Μέσων Ατομικής Προστασίας προκειμένου το προσωπικό να προστατεύεται κατά την άσκηση των καθηκόντων του και σε καμία περίπτωση δεν παρουσιάστηκε έλλειψη υλικών.


Υπάρχει μελλοντικός σχεδιασμός και σχετική τεχνικοοικονομική μελέτη ύψους 370.000€ για τη δημιουργία νέας ΜΕΘ με άρτια υποδομή και τεχνικές προδιαγραφές σε διαθέσιμο χώρο του Νοσοκομείου με την ανάπτυξη έξι (6) κλινών. Ως εκ τούτου, ο ισχυρισμός ότι για τη λειτουργία ΜΕΘ απαιτείται ένα κονδύλι της τάξεως των 8.000-10.000€, είναι απολύτως ανακριβής.


Το Νοσοκομείο αρχικά προέβη στο άνοιγμα δύο τμημάτων για τη νοσηλεία θετικών και υπόπτων περιστατικών Covid-19 με την υπόδειξη και καθοδήγηση της υπερκείμενης αρχής (3 η ΥΠΕ) και των εμπλεκόμενων φορέων του Νοσοκομείου, Δ/νση Ιατρικής Υπηρεσίας, Δ/νση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα ασφαλείας για τους ασθενείς και το προσωπικό.


Η ραγδαία αύξηση του επιδημιολογικού/ ιικού φορτίου στην περιοχή, προκάλεσε υψηλές ροές περιστατικών και τη συνακόλουθη ανάγκη περίθαλψης των ασθενών. Για το σκοπό αυτό αναπτύχθηκαν σταδιακά νέα τμήματα με γνώμονα την παροχή ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους ασθενείς, διασφαλίζοντας παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία όλου του Νοσοκομείου.


Γίνεται σαφές ότι το Νοσοκομείο Έδεσσας μεριμνά συνεχώς και αδιαλείπτως για την προετοιμασία του Νοσοκομείου ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό του, ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό προσωπικό καθώς και τον εφοδιασμό του σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό (αναπνευστήρες, Bipap, συσκευές υψηλής χορήγησης οξυγόνου κλπ) ώστε να είναι θωρακισμένο σε περαιτέρω έξαρση της πανδημίας.


Οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι μοναδικός αρμόδιος φορέας να απευθύνει έκκληση για τυχόν αποδοχής δωρεών προς το Νοσοκομείο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο και η αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικής Υπηρεσίας.


Επίσης εύλογα ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η υπάλληλος κ. Σταυρουλάκη όντας απούσα το τελευταίο διάστημα (τις τελευταίες 20 μέρες) από την υπηρεσία, προβαίνει σε αυτές τις αναφορές οι οποίες διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες με αποτέλεσμα όχι μόνο να ακυρώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι αλλά και να δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.


Η Διοίκηση και οι αρμόδιοι φορείς του Νοσοκομείου αγωνίζονται καθημερινά προκειμένου όλοι οι ασθενείς ανεξαιρέτως, να λαμβάνουν τη δέουσα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Ν.ΠΕΛΛΑΣ-Ν.Μ.ΕΔΕΣΣΑΣ
1 σχόλιο:

  1. Κύριοι καλύτερα κλείστε το να πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη απευθείας έχετε καταντήσει γραφικοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365