Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

Υλοποιείται άμεσα το έργο αποκατάστασης αναβαθμού στην Τ. Κ. Ίδας Αλμωπίας

Δελτίο Τύπου

Ακόμη ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ξεκινά άμεσα, μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή και τον ανάδοχο του έργου. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση αναβαθμού στην Τ.Κ. Ίδας του Δήμου Αλμωπίας», με προϋπολογισμό 160.000 ευρώ. 


Πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στον τομέα της πολιτικής προστασίας και έχει ως στόχο την ελαχιστοποίηση της ταχύτητας του νερού, ώστε να αποφεύγονται τα φαινόμενα πλημμυρών και διάβρωσης.  


Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής αναφέρει: «Νιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση που ξεκινάει το συγκεκριμένο έργο, καθώς είναι ένα έργο για το οποίο έχουμε συζητήσει πολλές φορές με την τοπική κοινωνία. Με το συγκεκριμένο έργο, επιτυγχάνεται η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής και η καλύτερη διαχείριση των μεγάλων ποσοτήτων νερού που φέρνει το ρέμα από την περιοχή του Αρχαγγέλου και παρουσιάζει σημαντική αυξομείωση κατά τη διάρκεια του έτους. Η διαχείριση των πολλών μικρών και μεγαλύτερων ρεμάτων της Αλμωπίας είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα για το οποίο υλοποιούνται πολλά έργα, αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία των μηχανικών της ΠΕ Πέλλας και των μελετητών με τους οποίους συνεργαζόμαστε. Το συγκεκριμένο έργο αφορά όλη την Πέλλα καθώς τα νερά αυτά, αν δεν τα ελέγξουμε και τα διαχειριστούμε ανάλογα στην ορεινή ζώνη, θα δημιουργήσουν προβλήματα στις πεδινές περιοχές. Με την ευκαιρία, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες στην προώθηση του συγκεκριμένου έργου και να ευχηθώ καλή ευκολία στην υλοποίηση». 

 


1 σχόλιο:

  1. Κανένα δρόμο στην Αριδαία θα φτιάξετε? Καλά όλα αυτά, αλλά η πόλη είναι μέσα στη λακούβα.. Οδηγάμε και κινδυνεύουμε.. έχουμε και παιδιά που καλώς ή κακώς επιβαίνουν στο αυτοκίνητο. Και δεν μπορούμε να αγοράσουμε και τανκς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365