Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη: Αισιόδοξα τα νέα αποτελέσματα από τα λύματα

Πολύ καλά νέα έρχονται από την Θεσσαλονίκη

Στα επίπεδα των μέσων Οκτωβρίου δείχνει να είναι ο ιικό φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης κάτι που γεμίζει αισιοδοξία τους επιστήμονες.


Πολύ καλά νέα έρχονται από την Θεσσαλονίκη όσον αφορά στα λύματα και το ιικό φορτίο του κορονοϊού σε αυτά.


Όπως δήλωσε σήμερα ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας  στον Real Fm 107,1, το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορονοϊού στα λύματα της Θεσσαλονίκης συνέχισε την σταθερή πτωτική του τάση, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις που διενεργούνται, στο πλαίσιο της διεπιστημονικής έρευνας του Αριστοτελείου πανεπιστημίου.


Μάλιστα, όπως τόνισε ο πρύτανης του ΑΠΘ, οι μετρήσεις αυτές περιλαμβάνουν «έστω και για τρεις – τέσσερις μέρες, και την αλλαγή των δεδομένων στην κινητικότητα της Θεσσαλονίκης (με άνοιγμα κομμωτηρίων και click away)», κάτι όμως που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στις μετρήσεις αυτής της εβδομάδας. «Αν δεν προσέξουμε, όμως, μπορεί να επανέλθουμε», προειδοποίησε.


«Το ιικό φορτίο του γονιδιώματος του κορωνοϊού συνέχισε τη σταθερή πτωτική του τάση, βρισκόμαστε περίπου στο σημείο που ήμαστε στις 14-16 Οκτωβρίου και θέλω να πιστεύω ότι οδεύουμε προς το… success story των αρχών Οκτωβρίου», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365