Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Πρώτο ελαφρύ αλλεργικό περιστατικό στην Ελλάδα από το εμβόλιο

Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη ημέρα

Μια ελαφριά αλλεργική αντίδραση σε έναν εμβολιασθέντα παρατηρήθηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

 

Μία ήπια αλλεργική αντίδραση σε άτομο που εμβολιάστηκε κατά την πρώτη ημέρα του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα καταγράφηκε στην Αττική.


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η αντίδραση δεν ήταν σοβαρή και ανακοινώθηκε στο πλαίσιο της διαφάνειας της διαδικασίας.


Πρόκειται για ένα από τα 471 άτομα που έκαναν το εμβόλιο κατά την πρώτη ημέρα. Ο κ. Θεμιστοκλέους εμβολιάστηκε σήμερα (28/12) ο ίδιος και σχολίασε πως αισθάνεται υπέροχα.


Αναφερόμενη στις αλλεργικές αντιδράσεις, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου, υπογράμμισε πως δεν αφορά άτομα με γνωστές αλλεργίες στη γύρη ή άλλες ήπιες μορφές. Αφορά άτομα που έχουν σοβαρή αντίδραση σε χορήγηση φαρμάκων.


Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αλλεργίες έχουμε σε φάρμακα, σε τρόφιμα, σε τσιμπήματα εντόμων ή τοξικές ουσίες. Αυτές δεν αποτελούν αντένδειξη για τον εμβολιασμό. Μόνο άτομα που έχουν βαριές αλλεργίες, μπορεί να χρειαστούν -πριν εμβολιαστούν- τη γνώμη του αλλεργιολόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365