Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2020

Δ. Μπίνος: Πανελλήνια πρωτοτυπία στο Δ. Αλμωπίας η επιβολή φόρων εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης

Δήλωση Δημήτρη Μπίνου

Δ. ΜΠΙΝΟΣ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΟΡΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.


▪️ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ !!!


Πανελλήνια πρωτοτυπία η επιβολή φόρων στα κοιμητήρια από το Δήμο Αλμωπίας, εν μέσω πανδημίας όπου πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με πολλούς συμπολίτες μας να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές τους υποχρεώσεις.


Ο κ. Μπάτσης και όσοι στηρίζουν την άποψη αυτή, σχεδιάζουν με ποιο τρόπο θα εισπράξουν χρήματα από τους Δημότες και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τα τέλη αφορούν την πόλη της Αριδαίας, αλλά και όλα τα χωριά του Δήμου Αλμωπίας και η ψήφισή τους έχει δημιουργήσει αναστάτωση στους πολίτες.


Ναι, εμείς ψηφίσαμε πριν λίγα χρόνια τον Κανονισμό Λειτουργίας των κοιμητηρίων. Αλλά ποτέ δεν προχωρήσαμε στην επιβολή τελών, γιατί ακούσαμε την κοινωνία στο ευαίσθητο αυτό θέμα και ανταποκριθήκαμε στο δίκαιο αίτημά της. Γιατί στόχος μας σε κάθε μας απόφαση, είναι να πορευόμαστε μαζί με τους πολίτες και όχι απέναντί τους, όπως κάνει με κάθε ευκαιρία η σημερινή Δημοτική Αρχή. Γιατί εμείς, δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι έχουμε το αλάθητο, αλλά προχωράμε πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό.


Δεν αμφισβητεί κανείς ότι υπάρχουν ζητήματα σχετικά με τα κοιμητήρια, που πρέπει να διευθετηθούν, όπως είναι η εύρεση χώρων για επέκτασή τους, όπου χρειάζεται, οι τεχνικές παρεμβάσεις, που είναι απαραίτητες σε αρκετές περιπτώσεις, ο καθαρισμός τους, αλλά και η τήρηση κανόνων λειτουργίας τους.


Τίθενται κάποια σημαντικά ερωτήματα, όπως: Ο Δήμος Αλμωπίας είναι έτοιμος να αναλάβει όλη τη διαδικασία ταφής, όπως κάνουν άλλοι Δήμοι που εισπράττουν ανάλογα τέλη από τους πολίτες; Έχει υπηρεσία κοιμητηρίων για να κάνει κάτι τέτοιο; Φυσικά και όχι. Επομένως, όλη η διαδικασία έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα.


Έχουμε ήδη προτείνει, να προκληθεί μια συνολική διαβούλευση στο θέμα αυτό και να ληφθούν αποφάσεις, που θα έχουν συμμάχους την κοινωνία και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Μέχρι να γίνει αυτό, επαναφέρω την πρότασή μας, να μπορεί ο Δήμος μέσω του Τεχνικού Προγράμματος να αναλαμβάνει να συντηρεί και να παρεμβαίνει στα κοιμητήρια, όπου αυτό είναι απαραίτητο.

1 σχόλιο:

  1. Και σύ λίγο πριν φύγεις τριπλασιασες το τιμολόγια της ύδρευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365