Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Απαραίτητη η άμεση μετακίνηση γιατρών προς τα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών

Δελτίο Τύπου Θεοδώρας Τζάκρη

Θεοδώρα Τζάκρη: Απαραίτητη η άμεση μετακίνηση παθολόγων, πνευμονολόγων και εντατικολόγων από άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ προς τα Νοσοκομεία  Έδεσσας και Γιαννιτσών για όσο διαρκεί η πανδημία.


Ερώτηση της βουλευτή στον Υπουργό Υγείας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία ζητά την άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου Γιαννιτσών και του Νοσοκομείου Έδεσσας με παθολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους, από άλλα νοσοκομεία της χώρας για όσο διαρκεί η πανδημία, κατέθεσε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη.


Όπως αναφέρει η βουλευτής στην ερώτησή της, το γεγονός πως στον Νομό συνεχίζει να καταγράφεται τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων καθημερινά, με τον ρυθμό προσέλευσης ασθενών στα νοσοκομεία της Πέλλας να «βαίνει αμείωτος», φανερώνει πως είναι αναγκαία η ενίσχυσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό, αφού λειτουργούν υποστελεχωμένα.


Πιο συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Έδεσσας νοσηλεύονται σήμερα 85 ασθενείς σε κοινές κλίνες covid  και 7 διασωληνωμένοι (3 σε κλίνες ΜΕΘ και 4 εκτός ΜΕΘ) και υπηρετούν 4 εντατικολόγοι, 4 παθολόγοι και 1 ακόμη ιδιώτης παθολόγος και κανένας πνευμονολόγος, ενώ στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών, στο οποίο νοσηλεύονται 95 ασθενείς σε κοινές κλίνες covid και 14 διασωληνωμένοι (7 σε κλίνες ΜΕΘ και άλλοι 7 εκτός ΜΕΘ), υπηρετούν 5 παθολόγοι, μια πνευμονολόγος με απόσπαση από το Νοσοκομείο της Βέροιας  και 5 εντατικολόγοι (εκ των οποίων οι 2 θα φύγουν σε τρεις μήνες σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου έχουν διοριστεί) ενώ αναμένεται ένας ακόμη εντατικολόγος- εθελοντής για μία μόνο εβδομάδα από την Αθήνα. 


Έτσι, βάσει των δεδομένων αυτών, η κ. Τζάκρη σημειώνει, πως η μετακίνηση για μια εβδομάδα εθελοντών γιατρών από άλλα νοσοκομεία της χώρας όπως γίνεται από σήμερα δεν αντιμετωπίζει τις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης που έχουν τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, το ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί επ’ ουδενί για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης των ασθενών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας και ως εκ τούτου ζητά την κατεπείγουσα μετακίνηση, με την παροχή κινήτρων, από άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας που δεν αντιμετωπίζουν αυτές τις πιέσεις,  2 παθολόγων, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και 1 παθολόγου, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


Ερώτηση 

προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: "Κατεπείγουσα μετακίνηση παθολόγων, πνευμονολόγων και εντατικολόγων από άλλα νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας προς τα  Νοσοκομεία  Έδεσσας και Γιαννιτσών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης των ασθενών" 

Κύριε Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, παρά τα αυστηρά μέτρα του lockdown, η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, η οποία συνεχίζει να καταγράφει καθημερινά ακόμη και τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων covid και να κατατάσσεται  πρώτη σε ποσοστό επί του πληθυσμού σε μολύνσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βαίνει αμείωτος και ο ρυθμός της προσέλευσης των ασθενών στα Νοσοκομεία Έδεσσας και Γιαννιτσών, κάτι που καθιστά αναγκαία την ενίσχυση τους με ειδικευμένους γιατρούς παθολόγους, πνευμονολόγους και εντατικολόγους ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες καθόσον χρόνο διαρκεί η πανδημία. 

Πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο της Έδεσσας νοσηλεύονται σήμερα 85 ασθενείς σε κοινές κλίνες covid   και 7 διασωληνωμένοι (3 σε κλίνες ΜΕΘ και 4 εκτός ΜΕΘ) και υπηρετούν 4 εντατικολόγοι, 4 παθολόγοι και 1 ακόμη ιδιώτης παθολόγος από την Έδεσσα με πρόσληψη για ένα εξάμηνο και κανείς πνευμονολόγος, ενώ αναμένονται ένας παθολόγος-εθελοντής και ένας πνευμονολόγος-εθελοντής για μικρό χρονικό διάστημα από την Αθήνα.  

Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών  νοσηλεύονται σήμερα 95 ασθενείς σε κοινές κλίνες covid και 14 διασωληνωμένοι (7 σε κλίνες ΜΕΘ και άλλοι 7 εκτός ΜΕΘ) και υπηρετούν 5 παθολόγοι (ένας παθολόγος βρίσκεται σε καραντίνα), μια πνευμονολόγος με απόσπαση από το Νοσοκομείο της Βέροιας (ενώ αναμένεται ένας ακόμη πνευμονολόγος-εθελοντής για μια όμως εβδομάδα μόνο) και 5 εντατικολόγοι (εκ των οποίων οι 2 θα φύγουν σε τρεις μήνες σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης όπου έχουν διοριστεί) ενώ αύριο έρχεται ένας ακόμη εντατικολόγος- εθελοντής για μία μονο εβδομάδα από την Αθήνα. 

Το ιατρικό αυτό προσωπικό δεν επαρκεί επ’ ουδενί για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών περίθαλψης των ασθενών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Πέλλας και ως εκ τούτου καθίσταται αναγκαία η κατεπείγουσα μετακίνηση, με την παροχή κινήτρων, από άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας που δεν αντιμετωπίζουν αυτές τις πιέσεις,  2 παθολόγων, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και 1 παθολόγου, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία.

Για τους λόγους αυτούς

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ

1) Προτίθεσθε να προβείτε στην μετακίνηση με παροχή κινήτρων από άλλα Νοσοκομεία του ΕΣΥ της χώρας  2 παθολόγων, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο της Έδεσσας και 1 παθολόγου, 1 πνευμονολόγου και 1 εντατικολόγου στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών για όσο  χρόνο διαρκεί η πανδημία; 

2) Με ποιον άλλο τρόπο προτίθεσθε να προβείτε στην κατεπείγουσα αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε γιατρούς των ως άνω ειδικοτήτων των δύο Νοσοκομείων;


Η Ερωτώσα Βουλευτής

Θεοδώρα Τζάκρη


2 σχόλια:

  1. Περιμενεις απαντησεις απο τον Κικιλια; Το μονο που περιμενω να πει ειναι οτι δεν υπαρχει προβλημα στα νοσοκομεια της Πελλας.Προβλημα υπαρχει στους κατοικους της οπως ακριβως ειπε και στην Δραμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το μόνο ΕΣΥ που φροντίσατε όλοι σας είναι το ΕΣΥ φταις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365