Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020

Καιρός: Ψυχρή εισβολή την Πρωτοχρονιά με πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα χιονίσει

Η πρόβλεψη του καιρού

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται παραμονή και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.


Τα παραπάνω προβλέπει ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του στο Facebook, σημειώνοντας ότι ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναμένουμε μία ήπια ψυχρή εισβολή στη χώρα μας οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τα χιόνια να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στα βουνά μας πιθανόν στα βορειοδυτικά και πιο χαμηλά. Μέσα στην Πρωτοχρονιά ο καιρός θα βελτιωθεί με το κρύο όμως αρκετά έντονο από την Θεσσαλία και πάνω με συνθήκες παγετού τη νύχτα και το πρωί.


Η πρόβλεψη του καιρού


Με άστατο καιρό η νέα εβδομάδα


Απομακρύνεται σιγά σιγά προς το ανατολικό Αιγαίο το βαρομετρικό χαμηλό που επηρέασε τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο (πρώτος επισυναπτόμενος χάρτης) με αποτέλεσμα την υποχώρηση των βροχοπτώσεων και των καταιγίδων. Παρόλα αυτά επειδή το σύστημα κακοκαιρίας ήταν αρκετά βαθύ και οργανωμένο, έχει αφήσει πίσω του ασταθείς αέριες μάζες κι έτσι ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στα δυτικά τμήματα.


Επιμένουν οι νοτιάδες


Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε στον δεύτερο επισυναπτόμενο χάρτη συνεχίζουν τα συστήματα κακοκαιρίας να μας έρχονται από την κεντρική Ευρώπη και τα κεντρικά τμήματα της Μεσογείου με αποτέλεσμα όπως σημειώνουμε και με τα μαύρα βέλη η ροή των αερίων μαζών να είναι από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά. Αυτό σημαίνει ότι οι νοτιάδες θα επιμείνουν διατηρώντας την υγρασία σε υψηλά επίπεδα και μη επιτρέποντας στον υδράργυρο να πέσει χαμηλά.


Νέο κύμα κακοκαιρίας Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς


Με άστατο καιρό όπως αναφέραμε παραπάνω θα κυλήσει όλη η νέα εβδομάδα όπου αυτή η αστάθεια θα κορυφωθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη φάση της κορύφωσης την αναμένουμε παραμονή ανήμερα Πρωτοχρονιάς με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές. Μάλιστα ανήμερα την Πρωτοχρονιά αναμένουμε μία ήπια ψυχρή εισβολή στη χώρα μας οπότε η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με τα χιόνια να κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στα βουνά μας πιθανόν στα βορειοδυτικά και πιο χαμηλά. Μέσα στην Πρωτοχρονιά ο καιρός θα βελτιωθεί με το κρύο όμως αρκετά έντονο από την Θεσσαλία και πάνω με συνθήκες παγετού τη νύχτα και το πρωί.


Την δεύτερη φάση της κορύφωσης του άστατου καιρού την αναμένουμε την Κυριακή με αρκετές βροχές και καταιγίδες, πολύ ισχυρούς νοτιάδες και χιόνια ψηλά στα βουνά μιας και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο με την απομάκρυνση των ψυχρών αερίων μαζών βορειότερα. Τα παραπάνω αποτυπώνονται στους χάρτες βροχοπτώσεων στον τρίτο επισυναπτόμενο χάρτη όπου μέρα μέρα φτάνουμε μέχρι και την Κυριακή. Όσο πιο σκούρα τα χρώματα τόσο πιο πολλές – έντονες οι βροχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365