Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2020

Δωρεά νεοκλασικού κτηρίου για δημιουργία Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Προχωρούν οι διαδικασίες σχεδιασμού για τη δημιουργία του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα Έδεσσας, με δωρεά του κ. Χρήστου Γέσιου. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας έγινε ομόφωνα δεκτή η δωρεά του διατηρητέου Γέσιου, από τον κ. Χρήστο Γέσιο, ο οποίος συμμετείχε διαδικτυακά στη συνεδρίαση από την έδρα του στις ΗΠΑ. 


Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Έδεσσας θα δημιουργηθεί στο ακίνητο που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο δωρητής, κ. Χρήστος Γέσιος, εκτός από την δωρεά του διατηρητέου κτηρίου, θα χρηματοδοτήσει τις μελέτες και τις εργασίες αποκατάστασης και διαμόρφωσης, όπως επίσης και τις μουσειολογικές παρεμβάσεις, έτσι ώστε να παραδώσει στη γενέθλια πόλη του ένα πλήρως λειτουργικό μουσείο!


Η δωρεά του κ. Γέσιου συνοδεύτηκε από τις ευχαριστίες των Δημοτικών Συμβούλων και του Δημάρχου Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου, που τόνισε ότι πρόκειται για μία δωρεά που δημιουργεί αναπτυξιακή προοπτική για την πόλη, καθώς θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών και ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο διασύνδεσης του εμπορικού κέντρου με το τουριστικό – ιστορικό κέντρο της πόλης.


1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365