Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

«Έντιμος συμβιβασμός» με την Εκκλησία κατόπιν… νέων εισηγήσεων των ειδικών

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος

Ο ιερός «πόλεμος» και το «αντάρτικο» από κάποιους ιερείς ενόψει Χριστουγέννων έφερε… αγώνα δρόμου στην κυβέρνηση για να κλείσει το μέτωπο «Εκκλησία». Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Πρόταση από τους ειδικούς να αυξηθεί ο αριθμός των πιστών στις εκκλησίες.


Με το “click away” να δοκιμάζεται στην πράξη εδώ και δύο 24ωρα και τα κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία να έχουν σηκώσει ρολά από χθες, αλλά και τα κέντρα περιποίησης νυχιών από σήμερα, η κυβέρνηση σπεύδει τώρα να κλείσει και το μέτωπο που πήγε αίφνης ν’ ανοίξει με την Εκκλησία.


Οι αντιδράσεις μερίδας ιεραρχών στην απόφαση για λειτουργίες Χριστούγεννα και Θεοφάνεια με εννέα πιστούς στους ναούς και 25 στους μητροπολιτικούς ναούς έφεραν την επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κατά την οποία υπήρξε σημείο επαφής και συμφωνήθηκαν, ως φαίνεται, αμοιβαίες υποχωρήσεις.


Ως προς τη στάση της Εκκλησίας, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει και να πάρει θέση η Ιερά Σύνοδος. Σε ό,τι αφορά την πλευρά της κυβέρνησης, όμως, οι όποιες υποχωρήσεις ξεκαθαρίζεται ότι θα έχουν τη «βούλα» της επιτροπής των ειδικών.


«Θ’ ακολουθήσουμε ό,τι πουν οι ειδικοί», έλεγαν χαρακτηριστικά στο newsit.gr κυβερνητικές πηγές και, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί έχουν ήδη εισηγηθεί προς την κυβέρνηση αύξηση του αριθμού των πιστών σε 25 και 50 σε ναούς και μητροπολιτικούς ναούς αντίστοιχα – με το ανώτατο όριο πάντοτε να διαμορφώνεται κατά περίπτωση ανάλογα με τα τετραγωνικά.


Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθεί μία ακόμη λειτουργία την Πρωτοχρονιά, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις να επιτρέπονται «κυλιόμενες» λειτουργίες, ούτως ώστε να έχουν τη δυνατότητα να εκκλησιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365