Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Η Πέλλα ζει δραματικές ώρες - Κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας φορέων της περιοχής

Ανακοίνωση

Με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί στον νομό μας, την πανδημία του κορωνοϊού covid-19 που εξαπλώθηκε ραγδαία, τα κρούσματα ασθενών να παραμένουν σταθερά σε υψηλό αριθμό, τον αριθμό των νεκρών συμπολιτών μας να αυξάνεται καθημερινά, την πίεση που δέχθηκε το σύστημα υγείας της περιοχής και την κραυγή αγωνίας όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία του νομού, οι συνδικαλιστικοί φορείς της Πέλλας έχοντας πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των στιγμών, την Παρασκευή, 04-12-2020, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη με μοναδικό θέμα τον συντονισμό της δράσης τους και τη λήψη πρωτοβουλιών, με σκοπό την προάσπιση της ζωής και της υγειάς όλων των συμπολιτών μας.


Η τηλεδιάσκεψη έγινε υπό τον συντονισμό του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και σε αυτήν ανταποκρίθηκαν πάνω από τριάντα (30) φορείς, οι οποίοι συμφώνησαν και συνυπογραφούν το παρακάτω ψήφισμα, ενώνοντας τη φωνή τους –κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας–, για να  διεκδικήσουν από την κυβέρνηση την πλήρη κάλυψη των αναγκών των δομών του δημόσιου συστήματος υγείας στην Π.Ε. Πέλλας. 


Το ψήφισμα αποτελεί την πρώτη κοινή δράση και οι φορείς αποφάσισαν να συνεχίσουν τον από κοινού αγώνα τους με περαιτέρω ενέργειες, που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα, προκείμενου να διεκδικήσουν άμεσα λύσεις.


Ψήφισμα συνδικαλιστικών φορέων Π.Ε. Πέλλας ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ


Η πανδημία εξαπλώθηκε ραγδαία στο νομό μας. Η Π.Ε. Πέλλας εδώ και μέρες είναι η πρώτη σε πανελλαδικό επίπεδο σε ότι αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε σχέση με τον πληθυσμό της. Τις προηγούμενες ημέρες η προσέλευση ατόμων με συμπτώματα covid 19 στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και οι νοσηλευόμενοι στα δύο νοσοκομεία του νομού μας αυξανόταν συνεχώς. Το ίδιο και οι ανάγκες για διασωλήνωση ασθενών με covid 19. Οι νοσοκομειακές μονάδες Γιαννιτσών και Έδεσσας  έχουν σχεδόν μετατραπεί σε νοσοκομεία μιας νόσου, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους χρόνια πάσχοντες, τις ευπαθείς ομάδες και τα έκτακτα και τακτικά περιστατικά που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Οι κλίνες ΜΕΘ, αν και διπλασιάστηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν επαρκούν. Πολλοί εξαιτίας της κατάστασης αυτής δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα νοσηλείας. Το ΕΚΑΒ, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον αυξημένο φόρτο των διακομιδών, δέχεται ασφυκτική πίεση. Και το πιο φοβερό, δεκάδες συμπολίτες μας έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους.


Οι υγειονομικοί δίνουν ηρωική μάχη από την έναρξη της πανδημίας μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και υγειονομικού υλικού. Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας, τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, αλλά και προσωπικά γιατροί και νοσηλευτές έχουν καταγγείλει με συγκεκριμένα στοιχεία, ότι το δημόσιο σύστημα υγείας και το υγειονομικό προσωπικό έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους. 


Οι ζωές όλων μας βρίσκονται σε κίνδυνο!

Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες, τις οποίες όλοι αντιλαμβανόμαστε.

Τώρα όμως είναι η ώρα της ευθύνης και της μάχης, για να σωθεί ό,τι μπορεί να σωθεί.


Η Πέλλα ζει δραματικές ώρες! 


Η πανδημία, που μαστίζει την χώρα μας και πλήττει με σφοδρότητα την περιοχή μας είναι ένας πόλεμος, που θα κερδηθεί μόνο με τη συνεργασία κεντρικής διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτών. Τώρα προέχει η κοινή δράση και η ομόνοια. Δεν είναι ώρα για ανέξοδες αντιπαραθέσεις και εντυπωσιασμούς. Δεν περισσεύει κανένας! 

Οι κοινωνικοί, επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς της περιοχής, που πάντα υπήρξαν πρωτοπόροι σε κοινωνική δράση και προσφορά προς την τοπική κοινωνία, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


Σίγουρα όλοι μας, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι, ελεύθεροι επαγγελματίες αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς ως εκπρόσωποι των μελών μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την αξιοπρεπή διαβίωση τους και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Σήμερα, όμως, προέχει η προάσπιση της ζωής και της υγειάς όλων μας μέσω ενός αξιοπρεπούς συστήματος δημοσίας υγειάς και για αυτό ενώνουμε τη φωνή μας, την κραυγή αγωνίας και διαμαρτυρίας, και


Α. ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ δημόσια την αμέριστη συμπαράσταση, ειλικρινή εμπιστοσύνη και απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας προς τους ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους των Νοσοκομείων της Πέλλας.


Β. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ:

- Να ενισχύσει το ΕΣΥ και ειδικότερα τα δύο νοσοκομεία της Πέλλας με εξοπλισμό, κλίνες ΜΕΘ και να προβεί άμεσα σε προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, καθώς και τη μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, για να υπάρξει αξιοπρεπής και ποιοτική φροντίδα των ασθενών μέσα στα νοσοκομεία.

- Να επιστρατεύσει τον ιδιωτικό τομέα στη μάχη κατά της πανδημίας, με άμεση και πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας υπό κεντρικό σχεδιασμό και δημόσιο έλεγχο.

- Να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα και πληρώματα.

- Να καθιερώσει τη συνταγογράφηση από τον ΕΟΠΥΥ των τεστ για covid-19, ώστε να μην επιβαρύνονται οικονομικά οι πολίτες.

- Να αξιοποιήσει τις δομές και το προσωπικό της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τη διαχείριση των εξωνοσοκομειακών περιστατικών covid-19 αλλά και της χρόνιας νοσηρότητας.

- Να στηρίξει τους υγειονομικούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στην πρώτη γραμμή  (ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, αναμόρφωση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των υπόλοιπων εργαζομένων στο ΕΣΥ).


- Να λάβει μέτρα προστασίας για τις πιο ευάλωτες ομάδες, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τις μονάδες πρόνοιας, καθώς και μέτρα για τη μείωση του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 

 

- Να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας, των εργαζομένων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρών επιχειρήσεων, των επαγγελματιών, των αγροτών, των ανέργων, των ανθρώπων της τέχνης και του πολιτισμού και όλων των συμπολιτών μας που πλήττονται με δραματικό τρόπο από το lockdown. Όπως : αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού, επιστρεπτέα προκαταβολή δίχως προϋποθέσεις, κατάργηση της υποχρέωσης καταβολής τέλους επιτηδεύματος, μείωση ενοικίου κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και φοιτητικής.

- Να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να έχουμε άμεσα ανοιχτά σχολεία μόνο υπό την απόλυτη προϋπόθεση, ότι θα είναι απόλυτα ασφαλή και θα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Ειδικά δε για τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής όλων των βαθμίδων, οι οποίες είναι «ΑΝΟΧΥΡΩΤΕΣ» απέναντι στην πανδημία, καθώς έχει αποφασιστεί η συνέχιση της λειτουργίας τους, η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ. οφείλει να λάβει άμεσα αυξημένα μέτρα ενίσχυσης και προστασίας.


Γ. Τέλος, ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ προς όλους τους συμπολίτες μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να φανούμε για άλλη μία φορά αντάξιοι της κρισιμότητας των στιγμών και να εξαντλήσουμε κάθε όριο αντοχής και δύναμης, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους αγαπημένους μας, τηρώντας ευλαβικά τα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας και πρόληψης κατά της εξάπλωσης του ιού, που υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες.


ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΛΛΑΣ : 

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ 

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΔΕΔΥ ΠΕΛΛΑΣ 

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΕΕ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ 

        ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ 

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ 

        ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΔΕΣΣΑΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ 

        ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ  

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΕΛΛΑΣ   

Β ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΤΟΤ ΠΕΛΛΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

        (Σ.Ε.ΠΕ.ΚΕ.Μ)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ (Σ.Υ.Α.Π.Ε.Π)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ» 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΑΓΟΡΑΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ»

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΗΡΑΤΟΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΙΚΑ ΕΔΕΣΣΗΣ ΚΑΙ 

        ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ «Η ΟΜΟΝΟΙΑ» ΤΜΗΜΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ Ν. ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ «ΟΜΟΝΟΙΑ»

ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΛΑΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ» 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΠΕΛΛΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ

ΟΓΕ  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΟΗΤΙΚΗ 

         ΑΝΑΠΗΡΙΑ «ΕΥΤΟΠΙΑ» ΝΟΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ 

        ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ. 

1 σχόλιο:

  1. Έπρεπε να φτάσουμε έως εδώ για να ευαισθητοποιήσουν κάποιοι δυστυχώς όμως με τηλεδιασκέψεις δεν λύνονται τα προβλήματα πολύ φοβάμαι ότι μόλις τελειώσουν όλα αυτά όλα και όλοι θΑ ξεχαστουν εκτός τους συγγενείς των τόσο άδικα θυμάτων.
    Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι είναι πίεση στην κεντρική εξουσία με ουσιαστικές προτάσεις τι ελλείψεις υπάρχουν από την κάθε υπηρεσία το κάθε νοσοκομείο θαύματα δεν μπορούν να γίνουν σε ένα μήνα χρειάζεται συλλογική δουλειά και στοχευμένη από όλους τους υπεύθυνους φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365