Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020

Συνεχίζονται οι κοινωνικές δράσεις του Δήμου Σκύδρας (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Ο Δήμος Σκύδρας συνεχίζει την υλοποίηση δράσεων για τη στήριξη των συνανθρώπων μας και μάλιστα αυτών που ανήκουν στις ευάλωτες - ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας  και  πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας.


   Έτσι, λοιπόν, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των προγραμμάτων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ο Δήμος Σκύδρας, μέσω της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής – Πρόνοιας, ολοκλήρωσε  τη διάθεση τροφίμων μακράς διάρκειας που εξασφάλισε στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας με το ΄Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Τα τρόφιμα συνολικής αξίας 3.845,75€ διανεμήθηκαν σε ευάλωτους συμπολίτες μας βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων.

   Επιπλέον συνεχίζεται το πρόγραμμα «Είμαστε οικογένεια – Covid 19» σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Μπορούμε» και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα αξίας 2.360€ περιλαμβάνει έκτακτη ενίσχυση με τη διανομή διατακτικών τροφίμων για την κάλυψη μέρους των επισιτιστικών αναγκών  συνανθρώπων μας που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2020 κι ολοκληρώνεται το Δεκέμβρη του 2020. 

   Επίσης, από την Klinex, μετά από πρωτοβουλία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Μαρίας Γιακαμόζη, παραλήφθηκαν προϊόντα καθαρισμού κι απολύμανσης (65 κιβώτια χλωρίνης, 26 κιβώτια καθαρισμού πατώματος, 26 κιβώτια χλωρίνης ψεκασμού) για να χρησιμοποιηθούν για σχολεία του Δήμου, μέσω του προγράμματος Klinex «Καθαροί ζούμε στο σχολείο». 

   Ακόμη, ο Δήμος Σκύδρας στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινότητες φιλικές προς την άνοια: δημιουργία δικτύου συμβουλευτικών σταθμών στους Δήμους της Ελλάδας» συμμετέχει στον εκπαιδευτικό κύκλο του προγράμματος μέσω του οποίου θα καταρτιστούν υπάλληλοι των κοινωνικών δομών του Δήμου μας ώστε να  στελεχώσουν τον υπό σύσταση «Συμβουλευτικό Σταθμό για την Άνοια». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιεί η Εταιρεία Αλτσχάιμερ Αθηνών με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, του οποίου είναι μέλος ο Δήμος Σκύδρας, με οργανώτρια και συντονίστρια την εταιρεία CMT Προοπτική.

   

Ο Δήμος Σκύδρας συνεχίζει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και βρίσκεται δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αναπτύσσοντας ανάλογες δράσεις και συνεργασίες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365