Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Βρετανία: Την Τρίτη αρχίζουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού

Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη

Η πρώτη χώρα που θα χορηγήσει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από τη γερμανική BioNTech και την Pfizer, ετοιμάζεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα η Βρετανία.


Οι πρώτες δόσεις αναμένεται να χορηγηθούν την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters, με τη βρετανική Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Αγγλίας να δίνει βασική προτεραιότητα στον εμβολιασμό ανθρώπων άνω των 80 ετών, των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και σε μονάδες φροντίδας.


Η Βρετανία έγινε η πρώτη χώρα που ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το εμβόλιο της Pfizer/ BioNTech,  ενώ συνολικά έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατ. ανθρώπων στη χώρα των 67 εκατ. Περίπου 800.000 δόσεις αναμένεται να είναι διαθέσιμες μέσα στην πρώτη εβδομάδα.


Οι αρχικές δόσεις που έχουν φτάσει από το Βέλγιο αποθηκεύονται σε ασφαλείς τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα, όπου θα γίνει ποιοτικός έλεγχος, είπε το υπουργείο Υγείας.


Το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech χρειάζεται να διατηρείται σε συνθήκες θερμοκρασίας τουλάχιστον -70 βαθμών Κελσίου και οι δόσεις χαλάνε σε πέντε ημέρες υπό κανονικές θερμοκρασίας κατάψυξης.


Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας τόνισε ότι το εμβόλιο θα χορηγηθεί πρώτα σε 50 νοσοκομεία, σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν μερικές ώρες για την απόψυξη κάθε εμβολίου και την προετοιμασία του για χρήση. Η NHS της Αγγλίας έχει ενημερώσει γενικούς ιατρούς να είναι έτοιμοι να αρχίσουν να κάνουν εμβολιασμούς μέσω των τοπικών ιατρικών υπηρεσιών από τις 14 Δεκεμβρίου.


Ομάδες τοπικών γιατρών θα λειτουργούν περισσότερα από 1.000 κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365