Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Πολλές οι πολιτικές ευθύνες για όσα συμβαίνουν με τον Covid-19 στην Πέλλα - Άφησαν αβοήθητη την περιοχή μας

Οι πολιτικές ευθύνες είναι πολλές

Σε "εμπόλεμη" κατάσταση παραμένουν τα Νοσοκομεία της Π.Ε. Πέλλας, αφού η πίεση εξαιτίας του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας είναι πολύ μεγάλη.


Τα κρούσματα μπορεί να παρουσιάζουν αισθητή μείωση το τελευταίο χρονικό διάστημα, η κατάσταση όμως στα νοσοκομεία αναμένεται να ομαλοποιηθεί κάπως σε 7-10 μέρες.


Δυστυχώς και ενώ στο πρώτο κύμα της πανδημίας είχαμε προειδοποιήσεις στο Νομό από τον ιό. Θυμίζουμε πως ένα ολόκληρο χωριό μπήκε σε καραντίνα, κάνεις από την κεντρική και από την τοπική εξουσία δεν φρόντισε να παρθούν μέτρα και κυρίως να ενισχυθούν ουσιαστικά τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία μας.


Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχης, Δήμαρχοι και άλλοι τοπικοί φορείς αδράνησαν, ήταν εξαφανισμένοι και δεν έκαναν την παραμικρή ενέργεια για να βοηθήσουν την Πέλλα, την οποία άφησαν για καιρό αβοήθητη. Το μόνο που έκαναν ήταν απλές συστάσεις για τήρηση των μέτρων. 


Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και αφού πρώτα βρεθήκαμε στην πρώτη θέση πανελλαδικά σε κρούσματα, μόνο τότε εμφανίστηκαν, μόνο τότε πίεσαν τα κέντρα αποφάσεων, αλλά δυστυχώς είχε χαθεί ήδη πολύ σημαντικός χρόνος και φυσικά πολλοί συμπολίτες μας δεν τα κατάφεραν.


Οι πολιτικές ευθύνες είναι πολλές. Ακόμα και σήμερα τα νοσοκομεία μας έχουν ελλείψεις σε προσωπικό, στις δομές και σε υλικά, με τους ήρωες υγειονομικούς να κάνουν τα πάντα για να τα κρατήσουν όρθια.


Ελπίζουμε όλο αυτό να είναι ένα καμπανάκι, το οποίο θα θυμίσει σε όλους τους πολιτικούς φορείς τον ρόλο και τις ευθύνες που έχουν και επιτέλους να απαιτήσουν και να πετύχουν καλύτερες συνθήκες για τα νοσοκομεία της Πέλλας, καλύτερες συνθήκες στο οδικό δίκτυο(δρόμος Θεσσαλονικης - Έδεσσας), καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας των κατοίκων.


Τέλος θέλουμε ακόμα μια φορά να εφιστήσουμε την προσοχή και να γίνουν ενέργειες στα πολλά εργοστάσια της περιοχής, για να μην έρθουμε αντιμέτωποι προτετελεσμένων γεγονότων.  Ο νομός μας δεν θα αντέξει και τρίτη συρροή. Γι αυτό προτείνουμε ράπιντ τεστ απο κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε όλους τους εργαζομένους, όλων των εργοστασίων της Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής.


Ελπίζουμε το αύριο να είναι πολύ καλύτερο και οι τοπικοί φορείς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

5 σχόλια:

  1. Αυτός ο νόμος πάντα ήταν πίσω σε δρόμους νοσοκομεία,γραμμή τρένου,δεν υπάρχει καμία σχολή ΤΕΙ ΚΤΛ είναι ένας νόμος αφημένος στην τύχη του κανείς δεν διεκδικεί τίποτα οι ίδιοι και οι ίδιοι επανεκλέγονται στα ίδια ποστα η αλλάζουν εναλλάξ. Αυτός ο τόπος με πολίτες οι οποίοι δεν διεκδικούν και αρέσκονται στα ευχολόγια δεν μπορεί να έχει μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ευθύνη όμως δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Πρέπει οι αρμόδιοι από την κυβέρνηση και να την αναλάβουν και να απολογηθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μοναδικός Νομός χωρίς τελωνείο, χωρίς δρόμο, χωρίς φοιτητές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν οι αρμόδιοι αναλάμβαναν τις ευθύνες τους τώρα θα συζητούσαμε αλλά θέματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365