Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Συντομεύσεις και tips που κάνουν την πληκτρολόγηση πιο εύκολη

Δεν είναι λοιπόν κρίμα να μη γνωρίζει κανείς τι μπορεί να κάνει;

To keyboard έχει μετατραπεί στο όπλο των ημερών μας, ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια της ηλεκτρονικής μας εποχής.

Δεν είναι λοιπόν κρίμα να μη γνωρίζει κανείς τι μπορεί να κάνει; Και πώς γίνονται τα πράγματα απείρως ευκολότερα και λειτουργικότερα με μια σειρά απλών συντομεύσεων;


Είναι και παραείναι, ώρα λοιπόν να δούμε πώς ανεβαίνουμε επίπεδο στην πληκτρολόγηση…

Copy-paste απλού κειμένου

Όταν κάνεις αντιγραφή και επικόλληση από κάποια πηγή, οι κειμενογράφοι περιλαμβάνουν συνήθως και τη μορφοποίηση που έχει το αρχικό κείμενο, αναγκάζοντας σε περιττές ενέργειες για να έρθει το κείμενο σε απλή μορφή. Για να γίνει λοιπόν το paste σε μορφή plain text, πατάς Ctrl + Shift + V (αντί για το στάνταρ Ctrl + V) και παίρνεις καθαρό κείμενο χωρίς μορφοποιήσεις (Cmd + Shift + V στο Mac).

Το μόνο κακό; Πως δεν το κάνουν όλα τα προγράμματα, όπως τα Word και Outlook της Microsoft, κάτι που είναι εξοργιστικό. Το πρόβλημα λύνεται μερικώς πατώντας Ctrl + Alt + V, όπου εμφανίζονται επιλογές για την επικόλληση (επιλέγεις unformatted text), ή πατώντας Ctrl + Spacebar σε ένα κείμενο που έκανες ήδη paste, όπου αφαιρεί τη μορφοποίηση της αρχικής πηγής.

Πώς σβήνεις λέξεις αντί για γράμματα

Πατώντας Ctrl + Backspace (αντί για απλό Backspace), θα σβηστεί όλη η λέξη πριν από τον πάντα λοξό κέρσορα, αντί για ένα γράμμα τη φορά.

Μετακίνηση κέρσορα λέξη-λέξη

Αν μετακινείς τον κέρσορα χειροκίνητα μία στιγμή τη φορά, τότε τα πράγματα παίρνουν περισσότερο χρόνο απ’ όσο χρειάζεται. Για να επιταχύνεις τη διαδικασία, μετακίνησε τον κέρσορα μέσα στο έγγραφο ανακαλύπτοντας τις συντομεύσεις.

Για να πας στην αρχή της προηγούμενης λέξης, πάτα Ctrl + Αριστερό Βελάκι. Για να πας στην αρχή της επόμενης λέξης, Ctrl + Δεξί Βελάκι. Και για να επιλέγεις κείμενο όσο προχωράς κατ’ αυτόν τον τρόπο, πάτα Shift + Ctrl + Βελάκι (τα Πάνω και Κάτω θα επιλέξουν ολόκληρες παραγράφους κειμένου)…

Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365