Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Αλλά 108 κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους – Δείτε που εντοπίστηκαν - Άλλες 3 Π.Ε. στα κόκκινα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχουν βρεθεί 107 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 1 της νοτιοαφρικανικής

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει η εξάπλωση του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού στη χώρα μας. 


Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ έχουν βρεθεί 107 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης και 1 της νοτιοαφρικανικής και  όπως είναι φυσικό έχει σημάνει συναγερμός. 


Από αυτά τα περισσότερα και συγκεκριμένα τα 80 εντοπίστηκαν στην Αττική 50 εκ των οποίων από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. 


Ο συνολικός αριθμός των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στην Ελλάδα φτάνει τα 174 (είχαν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες 66) με το πρόβλημα πλέον να είναι μεγάλο δεδομένου ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του ιού μεταδίδεται ταχύτατα και έχει και μεγαλύτερη θνησιμότητα. 


Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 200 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 12-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Πάτρα.



Στο σύνολο των 200 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 177 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 108 στελέχη με μεταλλάξεις ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από αυτά, 107 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK) και ένα δείγμα ήταν θετικό για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa).


Συγκεκριμένα, το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε:


⋅80 δείγματα από την Αττική (50 από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, 21 από την κοινότητα και 9 από νοσοκομεία)


⋅14 δείγματα από τη Χαλκιδική (όλα από την κοινότητα)


⋅11 δείγματα από την Πάτρα (όλα νοσοκομειακά)


⋅1 από τη Θεσσαλονίκη (από την κοινότητα)


⋅1 από την Πιερία (από την κοινότητα)


Σε ό,τι αφορά το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa), αυτό ανιχνεύθηκε από την κοινότητα στη Θεσσαλονίκη.


Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 173 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.


Σε επίπεδο αυξημένου κινδύνου οι ΠΕ Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου 


Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και σε συνέχεια σχετικής εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι κορονοϊού Covid-19, που συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Κυριακή (31.01.2021), λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στις Περιφερειακές Ενότητες Χαλκιδικής, Λασιθίου και Ζακύνθου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, εντάσσονται από τη  Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 06.00, στο Επίπεδο Β – Αυξημένου Κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας



NewsIT

MENU

31.01.2021 | 18:09

Αποκάλυψη: Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες

Αποκάλυψη: Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες

Αποκλειστικές πληροφορίες για τον ιερέα στη Θεσσαλονίκη. Εκτάκτως στην πόλη Χαρδαλιάς και Αρκουμανέας. Τι δήλωσαν για το μεταλλαγμένο κρούσμα.


Αποκάλυψη: Ο ιερέας με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορονοϊού είχε βρεθεί θετικός και πριν δύο μήνες


Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει το newsit.gr όσον αφορά στον εντοπισμό του μεταλλαγμένου στελέχους της νότιας Αφρικής σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο ιερέας είχε νοσήσει πριν από δυο μήνες με κορονοϊό. Αφού αποθεραπεύθηκε, όλα τα τεστ, στα οποία υποβαλλόταν έβγαιναν αρνητικά.

Όμως, κάνοντας ακόμα ένα τεστ, όχι μόνο βρέθηκε θετικός, αλλά ήταν θετικός στην μετάλλαξη από τη νότια Αφρική.

Αυτή η εξέλιξη προκαλεί πολλά ερωτήματα, για το πώς ένας άνθρωπος που έχει ήδη νοσήσει και έχει εμφανίσει αντισώματα -όπως λένε οι ειδικοί- τώρα, όχι μόνο αρρωσταίνει ξανά, αλλά εμφανίζει την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη, που έχει τρομοκρατήσει όλο τον πλανήτη.

Επίσης, προκαλεί ερωτήματα και κατά ποσό τα εμβόλια που εγκρίνονται το ένα πίσω από το άλλο, είναι ικανά να αντιμετωπίσουν και αυτή την μετάλλαξη.


Ψυχραιμία και απαραίτητες ενέργειες

Η πρώτη ανίχνευση του νοτιοαφρικανικού στελέχους βρέθηκε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Μητρόπολη Νεαπόλεως, παρουσία του προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.


Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».


«Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Έχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουνε αυτή τη στιγμή. » είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.


Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365