Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Η πιο υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία - Επέζησε από την συντριβή του αεροπλάνου της Σαπεκοένσε και σήκωσε το πρωτάθλημα

Oι αδικοχαμένοι συμπαίκτες του θα καμαρώνουν με υπερηφάνεια για τους άξιους διαδόχους τους.

Πέρασαν 4 χρόνια και 3 μήνες από την τραγωδία της 28ης Νοεμβρίου 2016, όταν η πτήση του LaMia Flight 2933 που μετέφερε -μεταξύ άλλων- την αποστολή της Σαπεκοένσε από τη Σάντα Κρους της Βολιβίας στο Ριονέγκρο της Κολομβίας, κατέπεσε κοντά στο Μεντεγίν, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 71 από τους 77 επιβαίνοντες.


Δεκαεννιά ποδοσφαιριστές της βραζιλιάνικης ομάδας που πετούσε για τον 1ο τελικό του Copa Sudamericana κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ έχασαν τη ζωή τους. Οι Ζάκσον Φόλμαν, Άλαν Ρούσελ και Νέτο ήταν οι μοναδικοί 3 ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να επιβιώσουν από αυτήν την τραγωδία. Ο Φόλμαν έχασε ένα πόδι και σταμάτησε το ποδόσφαιρο, οι άλλοι δύο υποβλήθηκαν σε αρκετές εγχειρήσεις για να κατορθώσουν να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπούσαν. Μόνο ένας το κατάφερε.


Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Νέτο πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από τη δράση σε ηλικία 34 ετών, χωρίς να έχει αγωνιστεί ξανά έπειτα από το δυστύχημα, παρότι το συμβόλαιό του με τη Σαπεκοένσε δεν λύθηκε ποτέ. "Ο πόνος υπερκέρασε την ευχαρίστηση", εξήγησε ο Βραζιλιάνος στόπερ. Ο Ρούσελ όμως κατάφερε να ξαναφορέσει τη φανέλα της Σαπεκοένσε τον Αύγουστο του 2017 και -προφανώς- το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ήταν ο τελευταίος συνδετικός κρίκος σε επίπεδο ποδοσφαιριστών με εκείνη την ταλαντούχα ομάδα που ξεκληρίστηκε με αδιανόητο τρόπο.


Ο Νέτο δεν αποχώρησε από την ομάδα, πάντως. Τον Ιανουάριο του 2020 ανέλαβε πόστο τιμ μάνατζερ, με συνέπεια να βρίσκεται κι αυτός δίπλα στη Σαπεκοένσε. Ο σύλλογος κάνει μια νέα αρχή έπειτα από τον περσινό υποβιβασμό στη Série B.


Η Σαπεκοένσε κατέκτησε τον τίτλο της δεύτερης κατηγορίας του πρωταθλήματος Βραζιλίας στη διαφορά των γκολ με πέναλτι α λα Πανένκα στο 90+8'. Το τρόπαιο σήκωσε ο αρχηγός και επιζών του δυστυχήματος, Αλάν Ρουσέλ.


Η Σαπεκοένσε είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο και επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος Βραζιλίας από τα μέσα Ιανουαρίου.


Διεκδικούσε όμως και τον τίτλο. Τον κατέκτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου (30/1) στη διαφορά των γκολ με την ισόβαθμη (73 βαθμούς) Αμέρικα Μινέιρο.


Στο όγδοο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Ανσέλμο Ραμόν εκτέλεσε α λα Πανένκα το πέναλτι, νίκησε τον Ραφαέλ Ράμος και διαμόρφωσε το τελικό 3-1 επί της Κονφιάνσα.


Το τρόπαιο - η Σαπεκοένσε είχε 21 γκολ διαφορά, αντί 20 της Αμέρικα Μινέιρο - σήκωσε ο Αλάν Ρουσέλ. Ο αρχηγός της βέρντε είναι εκ των επιζόντων του δυστυχήματος που ξεκλήρισε την ομάδα από το Σαπεκό με τη συντριβή του αεροπλάνου που μετέφερε την αποστολή στην Κολομβία και απολογισμό 71 νεκρών σε σύνολο 77 επιβεβαινόντων το Νοέμβριο του 2016.


Η πιο υπέροχη ποδοσφαιρική ιστορία

Το 2016, το αεροπλάνο που μετέφερε ολόκληρη την ομάδα της Σαπεκοένσε συνετρίβη.

Περισσότεροι από εβδομήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν. Μόνο τρεις παίκτες επέζησαν. Ένας από αυτούς ήταν ο Άλαν Ρούσελ.

Η Σαπεκοένσε κέρδισε το πρωτάθλημα Serie B στη Βραζιλία και γύρισε στα σαλόνια του Μπραζιλεϊράο!

Ο Ρούσελ είναι ο αρχηγός της και σήκωσε το τρόπαιο ψηλά στον ουρανό! 

Καθώς το ακούμπησε, ούρλιαξε μία κραυγή για το παρελθόν 

Oι αδικοχαμένοι συμπαίκτες του θα καμαρώνουν με υπερηφάνεια για τους άξιους διαδόχους τους.

Ένας πραγματικός θρύλος της μπάλας και της ζωής




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365