Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Στις 12 το μεσημέρι ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης - Πουθενά η Πέλλα

Πουθενά η Πέλλα 

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το νέο κυβερνητικό σχήμα.


Για άλλη μια φορά όπως θα διαβάσετε παρακάτω και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι Βουλευτές της ΝΔ της Πέλλας, Βασιλειάδης, Καρασμανης και Σταμενίτης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος. 


Το μεσημέρι και μετά από τα τις πρωινές επαφές που θα έχει ο πρωθυπουργός, θα ανακοινωθούν οι αλλαγές σε πρόσωπα στην κυβέρνηση.


Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η γενική εικόνα του κυβερνητικού σχήματος έχει κλειδώσει, αν και ποτέ δεν μπορούν να αποκλειστούν οι καραμπόλες και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής.


Δείτε ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν...


Δύο νέα πρόσωπα στο Μαξίμου

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του reader.gr, δύο νέα πρόσωπα προστίθενται στην εξίσωση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πρώτος θα είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Πρόκειται για ένα πρόσωπο κοντά στο περιβάλλον του κ. Μητσοτάκη. Ακόμα, στο Μαξίμου θα βρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, ως υφυπουργός Επικρατείας υπό τον Γιώργο Γεραπετρίτη ο νυν υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Στέλεχος με πολύ «ψηλά» τις μετοχές του στο Μαξίμου και της απόλυτου εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκης, ήταν κινητήριος μοχλός στο εκλογικό επιτελείο της ΝΔ το 2019, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις και με πλείστους όσους βουλευτές του κόμματος.


Οι αλλαγές στα υπουργεία

Βεβαίως, υπάρχουν είσοδοι και έξοδοι από την κυβέρνηση. Η είσοδος του Χρήστου Ταραντίλη, φερ ειπείν, φέρνει τη μετάθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα στο υπουργείο Εσωτερικών, κατά πάσα πιθανότητα, ως αναπληρωτής. Το Εσωτερικών αναμένεται να είναι το υπουργείο με τις μεγαλύτερες αλλαγές, καθώς, πλην του κ. Λιβάνιου, φαίνεται πως αποχωρεί και ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος. Από χθες, έντονα για τη θέση του ακούγεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. Ο κ. Θεοδωρικάκος λέγεται ότι μπορεί να αναλάβει τα ηνία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της ΝΔ, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, αν δεν κατευθυνθεί σε άλλο υπουργείο. Στη θέση του κ. Βορίδη, δε, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να έχει «κλειδώσει» ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός. Μετριοπαθές στέλεχος και στο άμεσο προεδρικό περιβάλλον, ο κ. Λιβανός έχει αρκετές συμπάθειες εντός της ΝΔ.


Στο υπουργείο αυτό θα υπάρχει και άλλη ανακατάταξη, καθώς λέγεται πως αποχωρεί ο υφυπουργός Κώστας Σκρέκας, με τον βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο να ακούγεται για τη θέση του. Ο κ. Σκρέκας ίσως αποτελέσει με τη σειρά του μια μίνι-έκπληξη του ανασχηματισμού, καθώς από χθες το απόγευμα ακούγεται έντονα για τη θέση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με μια γραμμή πληροφόρησης, σε πιθανή καραμπόλα, για τη θέση θα μπορούσε να «παίξει» και ο Νίκος Παπαθανάσης, αλλιώς θα παραμείνει στο Ανάπτυξης ως έχει. Η θέση στο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «χηρεύει», άλλωστε, μιας και ο Κωστής Χατζηδάκης είναι ισχυρό φαβορί, προκειμένου να σηματοδοτήσει την αλλαγή σκηνικού στο υπουργείο Εργασίας, απ’ όπου αναμένεται να αποχωρήσει ο Γιάννης Βρούτσης.


Από εκεί και πέρα, στο υπουργείο Τουρισμού γίνεται η έκπληξη με τον  Χάρη Θεοχάρη να μένει ως έχιε, ενώ αλλαγή δεν αποκλείεται να υπάρξει και στη θέση του υφυπουργού που σήμερα είναι ο Μάνος Κονσόλας. Εκεί κατευθύνεται ως υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη αναμένεται να μετακινηθεί από το Παιδείας σε άλλη θέση, ενώ μένει να φανεί, αν θα «περικοπεί» η θέση αναπληρωτή υπουργού του Γιώργου Κουμουτσάκου στο Μετανάστευσης και Ασύλου. 


Ακόμα, στο υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να προβιβαστεί σε υφυπουργό ο νυν γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο οποίος θα είναι ο πρώτος ανοιχτά gay υπουργός στην κυβέρνηση της ΝΔ, κάτι που αναντίρρητα παράγει έναν ισχυρό συμβολισμό.


Ποιοι βουλευτές «παίζουν»

Είναι σαφές ότι, ιδίως σε θέσεις υφυπουργών θα προωθηθούν «γαλάζιοι» βουλευτές. Έντονα ακούγονται ο βουλευτής Α’ Πειραιώς Κώστας Κατσαφάδος , ο βουλευτής Φωκίδας και άλλοτε πρόεδρος της Προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο Ιωάννης Μπουγάς, ενώ καλή άποψη στο Μαξίμου υπάρχει και για τον βουλευτή Δυτικής Αττικής Γιώργο Κώτσηρα. Ο βουλευτής Φθιώτιδας Γιάννης Οικονόμου φαίνεται πως έχει βάλει ρότα για το υπουργείο Παιδείας, ενώ προς υπουργοποίηση ακούγεται και η βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου. 


Οι σταθεροί

Στους υπουργούς που δεν θα…ασχοληθούν με τον ανασχηματισμό περιλαμβάνονται: ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η υπουργός Πολιτισμού Λινα Μενδώνη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Ακόμα στο Μαξίμου ακλόνητος παραμένει ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Ως προς τον Βασίλη Κικίλια, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε σενάρια τις τελευταίες μέρες, φαίνεται πως μένει χωρίς αλλαγή στη θέση του στο υπουργείο Υγείας, με δεδομένο και το εν εξελίξει μεγάλο project του εμβολιασμού. Στο Υγείας, δε, δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί σε αναπληρωτή υπουργό ο Βασίλης Κοντοζαμάνης.


Ως προς τους αναπληρωτές και υφυπουργούς, σταθερός ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στο Οικονομικών, ενώ δεν αλλάζει και ο υφυπουργός Γιώργος Ζαββός. Στο υπουργείο Εξωτερικών φαίνεται πως μένει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ, μεταξύ άλλων, στις θέσεις τους παραμένουν Νίκος Χαρδαλιάς και Λευτέρης Οικονόμου, η Φωτεινή Αραμπατζή στο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στο Εργασίας παραμένουν η Δόμνα Μιχαηλίδου και ο Πάνος Τσακλόγλου και πιθανότατα και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο Υποδομών.

2 σχόλια:

  1. Ο νομός βρίσκεται μόνο στις φο σερολογικές λίστες του κράτους μόνο σαν έσοδο αυτό αποδεικνύει την διαχρονική ικανότητα των πολιτικών που εκλέγουμε περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ζωή ήταν στην αφάνεια η Πέλλα αποδεικνύεται στον κορονοιο με την κατάσταση των νοσοκομείων ειδικά στην Έδεσσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365