Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Παραμένει μπροστά με 15,1% η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στο 15,1% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ παρά την δυσφορία που υπάρχει για την διαχείριση της κατάστασης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.


Στο 15,1% είναι το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για το OPEN. Παρά την δυσφορία των πολιτών σχετικά με την διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η ΝΔ δεν φαίνεται να ζημιώνεται δημοσκοπικά ούτε κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης να λαμβάνει κάποιο ισχυρό ποσοστό.


Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 39% έναντι 23,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,7%, η Ελληνική Λύση με 4,1% και το ΜέΡΑ25 με 2,7%.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 45% στο ερώτημα για το «ποιον πρωθυπουργό εμπιστεύεστε περισσότερο» με τον Αλέξη Τσίπρα στο 21%.


Για τον πρόσφατο ανασχηματισμό η πλειοψηφία των πολιτών δηλώνει ότι ανέμενε περισσότερες αλλαγές.


Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, με το 45% να δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, έναντι 41% που δηλώνουν ικανοποιημένοι.


Την ίδια ώρα 6 στους 10 θεωρούν ότι η κυβέρνηση πηγαίνει με τη λογική «βλέποντας και κάνοντας» σε σχέση με την πανδημία.


Αναφορικά με τον εμβολιασμό, το 48% δηλώνει ότι θα κάνει το εμβόλιο αμέσως, το 31% θα περιμένει και μόνο το 17% είναι αρνητικό στο εμβόλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365