Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Ο Ελευθεριάδης δηλώνει ακραίος αλλά ουσιαστικά δείχνει φορ-εκτελεστής

Τα γκολ και οι κινήσεις του 29χρονου μεσοεπιθετικού

Τα γκολ και οι κινήσεις του 29χρονου μεσοεπιθετικού του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα μέσα στο γήπεδο παραπέμπουν σε επιθετικό που βγαίνει εκτός περιοχής, κινείται χωρίς την μπάλα και αναζητά την καλύτερη δυνατή θέση βολής και όχι σε εξτρέμ που παίζει στη γραμμή.


Ο Χρήστος Ελευθεριάδης από τον Υδραία Αλμωπίας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Car.gr ΠΑΣ Γιάννινα, στο χθεσινό 2-2 με τον Ατρόμητο. Ο 29χρονος ήταν «μέσα» και στα 2 γκολ της ομάδας του και την κράτησε «ζωντανή» στο κόλπο της πρόκρισης, ενώ παράλληλα με την εικόνα του πιστοποίησε την πολύ καλή σεζόν που διανύει. 

 

Βασικά, για να τα λέμε όλα, η περίπτωσή του όπως και του Γιώργου Παμλίδη και άλλων παικτών είναι ίσως οι πιο «τρανταχτές» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπου παιδία που ήταν τα τελευταία χρόνια στις μικρές κατηγορίες άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και αφήνουν το στίγμα τους στα σαλόνια. Δηλαδή αποτελούν τη ζωντανή/τωρινή απόδειξη του γιατί πρέπει να υπάρχουν και αυτές και όχι π.χ. η Super League 2 να ξεκινά Ιανουάριο και η Football League να βρίσκεται ακόμη στην αβεβαιότητα. Το ταλέντο περισσεύει, αποτελούν «αιμοδότες» του εγχώριου football αλλά από τους υπεύθυνους βρίσκονται στο περιθώριο. 

 

Πρώτος σκόρερ της Β΄ Εθνικής τη σεζόν 2018/19 με τη φανέλα της Παναχαϊκής, πέρσι ταλαιπωρήθηκε από έναν σοβαρό τραυματισμό όμως φέτος επέστρεψε γερός και κατάφερε να ξεχωρίσει αμέσως μόλις βρήκε ρυθμό. 

 

Ωστόσο πλέον εγείρονται… ερωτήματα, με την καλή έννοια, για το ποια είναι η θέση του. Επί χάρτου ξεκινά στο αριστερό (μερικές φορές και δεξιό) άκρο, στο 4-4-2 που ως επί το πλείστων χρησιμοποιεί ο Αργύρης Γιαννίκης. Ομως όλα τέρματά του στη χρονιά όπως και η εξαιρετική του ασίστ στο Λεό στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν ως «9άρι», με μόνη ίσως εξαίρεση το γκολ της Κρήτης (εκείνο που μέτρησε). 

 

Αν τα προσέξουμε θα δούμε πως ο 29χρονος πατά συνέχεια περιοχή, δεν μένει στα άκρα και «ψάχνει» να βγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Σχεδόν σε όλες τις φάσεις ήταν μέσα ή έστω κοντά στη μικρή περιοχή του αντίπαλου γκολκίπερ. 

 

*Στη Ριζούπολη βρήκε για πρώτη φορά δίχτυα στη μεγάλη κατηγορία, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινό πλασέ μέσα από την αντίπαλη μικρή περιοχή.  


*Στο Περιστέρι άνοιξε το σκορ στο 37’, όταν ξανά από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε εύστοχα ύστερα από παράλληλη του Παμλίδη. 

 

*Λίγο αργότερα στο «Γεντί Κουλέ» σημείωσε ίσως το πιο όμορφο γκολ της καριέρας του, όταν έπαιξε το 1-2 με τον Ντομίνγκεθ, μπήκε στα καρέ του ΟΦΗ και με πλασέ από πλάγια θέση, έστειλε την μπάλα στην άλλη γωνία του τέρματος των γηπεδούχων. 

 

*Με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες» άνοιξε το σκορ στο 30’, με κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή, σε σέντρα του Εραμούσπε. 


*Μέχρι που φτάσαμε στο χθες. Το πέναλτι που καταλογίστηκε και μέσω του οποίου ισοφάρισε σε 1-1, καταλογίστηκε σε ανατροπή του ίδιου στα όρια της μικρής περιοχής, όταν και μπήκε στη φάση μετά από κεφαλιά-δοκάρι του Παντελάκη. 


*Στη φάση του 2-2 έκανε κάθετη κίνηση, εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Καρτάλη και με τακουνάκι από θέση φορ, έστρωσε στον Λεό που πλάσαρε εύστοχα.  

 

Ομως δεν είναι μόνο οι 6 παραπάνω, καθώς εκείνες μετατράπηκαν σε γκολ και «μένουν». 


Αν θυμηθούμε και ορισμένες άλλες καλές του στιγμές, όπως και τα τέρματά του που έχουν ακυρωθεί γιατί ήταν οριακά εκτεθειμένος, θα προσέξουμε πως βρίσκεται σχεδόν πάντα σε ανάλογη θέση. Π.χ. στο Βόλο «άγγιξε» την ισοφάριση στο 88’ με κοντινή κεφαλιά, όταν και βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ενώ με τον Παναιτωλικό είχε δοκάρι από πλάγια θέση, αλλά μέσα από τα καρέ των «κυανοκίτρινων». 

 

Την ίδια στιγμή και στη Λεωφόρο «φλέρταρε» με το γκολ, όταν πήρε το «ριμπάουντ» σε δοκάρι του Σάλιακα, αλλά αστόχησε από κοντά.

 

Παράλληλα από το ύψος της μικρής περιοχής σκόραρε κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ από περίπου ίδια θέση βρήκε δίχτυα και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, αλλά τα τέρματά του δεν μέτρησαν επειδή ήταν σε θέση οφ σάιντ. Και οι πέντε παραπάνω φάσεις είναι ενδεικτικές, αλλά και όχι οι μόνες. 


Αρα λοιπόν αποτυπώνεται ανάγλυφα πως πρόκειται για έναν ακραίο, παίκτη γραμμής που όμως λειτουργεί και συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο ως κλασικό «9άρι», «διαβάζει» τις φάσεις και παίζει στην πλάτη των αντιπάλων. Οπως δηλαδή πράττουν πολλοί φορ, που κινούνται ελεύθερα χωρίς την μπάλα και προσπαθούν να βγουν σε θέση βολής. Πείτε τον «σβούρα», μέσα είστε.  


Πλέον τον Ελευθεριάδη ίσως δεν πρέπει να τον αποκαλούμε μεσοεπιθετικό, αλλά σέντερ φορ που απλά έχει μέσα στο γήπεδο έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Οταν μάλιστα ένα «9άρι» σκοράρει με ανάλογη ευκολία, μπορεί να συμπεριληφθεί και στους στράικερ ολκής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365