Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που αλλάζουν μετά την απιστία!

Δείτε 5 πράγματα που άλλαξαν έπειτα από ένα περιστατικό απιστίας

Τα διαθέσιμα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι δείκτες απιστίας αγγίζουν το 60-70%, χωρίς βέβαια να μπορεί να διαπιστωθεί ποιος είναι ο ακριβής αριθμός, λόγω των στοιχείων αυτό-αναφοράς στα οποία βασίζονται οι επιστημονικές μελέτες.


Μάλιστα, το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες να είναι αυτοί που απατούν σχεδόν πάντα δεν φαίνεται να ισχύει. Μελέτη που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα υπέδειξε ότι οι γυναίκες απατούν εξίσου συχνά με τους άνδρες, αν και οι λόγοι που ωθούν καθένα από τα δύο φύλα στην απιστία συνήθως διαφέρουν.

Δείτε 5 πράγματα που άλλαξαν έπειτα από ένα περιστατικό απιστίας: 

1. Έλλειψη εμπιστοσύνης
Δεν αποτελεί έκπληξη ότι μετά από την απιστία το «θύμα» δεν εμπιστεύεται το σύντροφο όχι μόνο συναισθηματικά και σεξουαλικά αλλά και σε άλλους τομείς της κοινής τους ζωής, όπως τα οικονομικά ή η ανατροφή των παιδιών.

2. Λιγότερη (ή και περισσότερη) αυτοπεποίθηση
Ένας λόγο που ωθεί αρκετούς στην απιστία είναι το αίσθημα ότι δεν λαμβάνουν αρκετή προσοχή ή αγάπη στη σχέση. Έτσι, βρίσκουν τη συναισθηματική ή τη σεξουαλική προσοχή που επιζητούν σε ένα τρίτο πρόσωπο και αυτό, μοιραία, τονώνει την αυτοπεποίθησή τους. Από την άλλη, βέβαια, το «θύμα» της απιστίας συχνά βιώνει μια βαθιά κρίση αυτοεκτίμησης ή και ντροπή.

3. Αλλαγή εστίασης των ενδιαφερόντων
Η απιστία προκαλεί στρες και άγχος και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αποκλείεται να οδηγήσει ακόμη και σε καταθλιπτικό επεισόδιο. Το άτομο μπορεί να αποπροσανατολιστεί ως προς την επαγγελματική του πορεία και τον κοινωνικό του περίγυρο ή να παραμελεί τα παιδιά του και τον εαυτό του. Η αναθεώρηση των προτεραιοτήτων και η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών είναι στην περίπτωση αυτή το πρώτο βήμα για την ανάκαμψη. Μια άλλη πιθανή πορεία είναι η εστίαση στον εαυτό και η παντελής αλλαγή πορείας στην προσωπική ζωή. Για ορισμένα ζευγάρια, η απιστία είναι η αφορμή να συνειδητοποιήσουν ότι έμειναν εγκλωβισμένα σε μια σχέση που είχε βαλτώσει και ο χωρισμός γίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά θέλουν.

4. Αλλαγές στη λίμπιντο
Η απιστία μπορεί να δυσκολέψει ή και να καταστρέψει εντελώς τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού. Ακόμη κι αν γίνονται προσπάθειες να χτιστεί ξανά η εμπιστοσύνη και η σχέση γενικότερα, το σεξ είναι πολλές φορές το τελευταίο κομμάτι του παζλ, καθώς η διαδικασία διαχείρισης των συναισθημάτων (θυμός, λύπη κ.α.) εξαντλεί τη σεξουαλική ενέργεια. Δεν αποκλείεται βέβαια το αίσθημα της «απειλής» να τονώσει το ερωτική ενδιαφέρον και το παιχνίδι της διεκδίκησης, ανανεώνοντας το σεξουαλικό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο συντρόφους.

5. Πιο ισχυρός δεσμός
Η απιστία δοκιμάζει ακόμη και τις πιο δυνατές σχέσεις και δεν σημαίνει πάντα το τέλος ενός γάμου. Λειτουργεί κάποιες φορές σαν ένα τεστ στο οποίο το ζευγάρι τα καταφέρνει. Η διαπραγμάτευση των δύο πλευρών για τα λάθη που έγιναν, δεδομένου βέβαια ότι και οι δύο το θεωρούν μια στιγμή αδυναμίας και δεν θέλουν να χωρίσουν, μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο ειλικρινή και δυνατή σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365