Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Χάος στις ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο (ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ)

Έκκληση Τραμπ να αποφευχθούν τα επεισόδια

Απίστευτες εικόνες μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ από την Ουάσινγκτον λίγο μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ που ενέτεινε τον διχασμό. Κτίρια του Κογκρέσου εκκενώνονται από την αστυνομία, λόγω των διαδηλώσεων υποστηρικτών του Τραμπ.


Διαδηλωτές υπέρ του Ρεπουμπλικανού παραβίασαν οδοφράγματα ασφαλείας περιμετρικά του Καπιτωλίου, ανέβηκαν στην κατασκευή που τοποθετήθηκε για την ορκωμοσία του Μπάιντεν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters.


Όπως ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ, για λόγους ασφαλείας φυγαδεύτηκε ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο οποίος νωρίτερα αρνήθηκε την προτροπή του Ντόναλντ Τραμπ να μην επικυρώσει την εκλογή του Τζο Μπάιντεν.


Μετά τα επεισόδια, η δήμαρχος της Ουάσινγκτον επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τοπική ώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.


Έκκληση Τραμπ να αποφευχθούν τα επεισόδια

Λίγο αργότερα, ο ίδιος ο Τραμπ αναγκάστηκε να απευθύνει έκκληση στους υποστηρικτές του να μην προκαλέσουν επεισόδια. Με νέο του tweet, ο Αμερικανός πρόεδρος σημειώνει: «Σας παρακαλώ υποστηρίξτε την αστυνομία του Καπιτώλιου και τις δυνάμεις επιβολής της τάξης. Είναι πραγματικά στο πλευρό της χώρας μας. Μείνετε φιλήσυχοι».



Εκπρόσωπος του κογκρέσου, ο Τζέρι Κόνολι τουήταρε πως τους δόθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες στην αίθουσα της βουλής των Αντιπροσώπων, καθώς οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών εντός του κτιρίου.


Το υπουργείο Αμυνας δεν έχει στείλει ακόμη την Εθνική Φρουρά

Ο Aaron C. Davis ρεπόρτερ της Washington Post μεταδίδει, επικαλούμενος πηγή, ότι το υπουργείο Αμυνας αρνήθηκε αίτημα αξιωματούχων της Ουάσινγκτον να αναπτυχθεί η Εθνική Φρουρά στο Καπιτώλιο. Από την πλευρά του ο ανταποκριτής του NBC, Garrett Haake, αναφέρει επικαλούμενο δύο πηγές, ότι η Πελόζι και η δήμαρχος της Ουάσινγκτον ζήτησαν από την Εθνική Φρουρά να σπεύσει στο Καπιτώλιο για να απομακρύνει τους ταραξίες. Μία από τις πηγές είπε ότι το υπουργείο Αμυνας δεν έχει εγκρίνει την αποστολή.














 

2 σχόλια:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365