Παρασκευή, 20 Αυγούστου 2021

Γιατί γουργουρίζει η κοιλιά μας

Αυτές οι πιέσεις που ασκούν τα μυϊκά τοιχώματα λέγονται περισταλτικές κινήσεις

Βορβορυγμοί: Ουσιαστικό, πληθυντικός – πρόκειται για γουργουρίσματα στην κοιλιά που προέρχονται από μετατοπίσεις αερίων στα έντερα. Αυτά τα γουργουρίσματα είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της πέψης. Παράγονται από τη μυϊκή δραστηριότητα στο στομάχι και στο λεπτό έντερο, καθώς η τροφή, τα αέρια και τα υγρά αναμειγνύονται και ωθούνται μέσω του εντέρου.


Αυτές οι πιέσεις που ασκούν τα μυϊκά τοιχώματα λέγονται περισταλτικές κινήσεις.

Πολλοί συνδέουν τους ήχους αυτούς με την πείνα, διότι είναι ηχηρότεροι και αντηχούν περισσότερο όταν το έντερο είναι άδειο.

Μια άλλη αιτία για το γουργούρισμα ενδεχομένως να είναι το έντονο στρες, εφόσον μπορεί να αυξήσει την συχνότητα των συσπάσεων.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365