Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Έτσι θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα μαζί με Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία

Αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ 

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, μαζί με τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Ειδικά Σχολεία, ανοίγουν εντέλει και οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας.


Μετά την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης) σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.


Όπως αναφέρει το protothema.gr, τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και το άνοιγμά τους αναφέρθηκε και η υφυπουργός Εργασίας, η Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία υποστήριξε πως με προσοχή και προσήλωση στα μέτρα, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Παράλληλα θα γίνονται και rapid tests.


Υπενθυμίζεται ότι:


1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική


2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς


3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα


4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση


Παράλληλα, διατηρούνται σε ισχύ όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως η χρήση αντισηπτικών και οι σχολαστικοί καθαρισμοί.


Αυτό σημαίνει:


Προτείνεται η αποφυγή ή η τροποποίηση της χρήσης κοινόχρηστων χώρων όπως η τραπεζαρία. Τα γεύματα μπορούν να προσφέρονται στις αίθουσες, ή εάν δεν μπορούν να γίνουν οι απαιτούμενες χωροταξικές ρυθμίσεις για αυτό, η τραπεζαρία θα χρησιμοποιείται σε διαφορετικούς χρόνους για κάθε ομάδα παιδιών, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός ή/και η ανάμιξη παιδιών από διαφορετικές ομάδες

Ανάλογα με τη διαθέσιμη υποδομή και τη χωροταξική διάταξη, προτείνεται και ο καταμερισμός των τουαλετών και νιπτήρων ώστε να γίνεται η χρήση τους τμηματικά από συγκεκριμένες ομάδες παιδιών

Αποφυγή του συνωστισμού και περιορισμός των επαφών μεταξύ παιδιών-γονέων-προσωπικού κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το νηπιαγωγείο ή σταθμό. Εφαρμογή πρακτικών μέτρων για τήρηση αποστάσεων (π.χ. γραμμές στο δάπεδο). Εφόσον είναι εφικτό, προγραμματισμός διαφορετικών ωρών άφιξης και αναχώρησης των παιδιών με εύρος που θα έχει προκαθοριστεί σε συνεννόηση με τους γονείς/κηδεμόνες

Είσοδος στο χώρο μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του του νηπιαγωγείου, παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού και θα οδηγούνται στην αίθουσα.

Οργάνωση των χώρων ύπνου και ξεκούρασης των παιδιών κατά μικρές ομάδες σε διαφορετικές αίθουσες ή σε σαφώς διακριτούς χώρους μεγάλης αίθουσας με διαχωριστικό και απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρο μεταξύ των διακριτών χώρων. Χρήση ατομικών κλινοσκεπασμάτων για κάθε παιδί. Τα κρεβάτια μπορούν να τοποθετούνται με διάταξη πόδια-κεφάλι, ώστε να απέχουν περισσότερο τα πρόσωπα των παιδιών. Όσο είναι δυνατόν, φροντίδα από το ίδιο μέλος του προσωπικού κατά ομάδα παιδιών.

1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί γονείς,τα παιδιά είναι η πρώτη και μεγαλύτερη προτεραιότητα σας.Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να τηρήσουμε τους κανόνες ,να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και εμείς όλοι οι άλλοι να μείνουμε όρθιοι στις απαιτήσεις της εποχής.Ας ανταποκριθούμε μαζί με γνώμονα την κοινή λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365