Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Αυτά είναι τα λάθη σε μια σχέση που θα οδηγήσουν σίγουρα στον χωρισμό!

Μάθε λοιπόν τα 4 λάθη

Υπάρχουν κάποια λαθάκια που δεν πρέπει να γίνονται σε μια σχέση γιατί τότε αυτή μπορεί να οδηγηθεί στον χωρισμό, όπως αναφέρουν οι σύγχρονοι ψυχολόγοι. 

Συγκεκριμένα ο γνωστός και καταξιωμένος ψυχολόγος John Gottman παρουσιάζει χρήσιμα τιπς για να μην οδηγηθεί ένα ζευγάρι στο χωρισμό. 


Μάθε λοιπόν τα 4 λάθη, που σύμφωνα με το faysbook.gr, οδηγούν σε χωρισμό: 

Η κριτική για το χαρακτήρα του Το μεγάλο λάθος που πολλοί κάνουμε με το σύντροφό μας είναι να κριτικάρουμε όχι τη συμπεριφορά του για ένα συγκεκριμένο συμβάν, αλλά τον χαρακτήρα του! Δέξου το σύντροφό σου με τα καλά και τα κακά του και προσπάθησε να καταλάβεις ότι δεν μπορείς να αλλάξεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, αλλά μπορείς να βελτιώσεις συγκεκριμένες συμπεριφορές. 

Ειρωνεία Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην μεταξύ σας σχέση μην είσαι επιθετική ούτε ειρωνική, και προφανώς δεν χρειάζονται τα κοσμητικά επίθετα και ο σαρκασμός! Σε οποιαδήποτε μορφή και αν εκφράζεται η δυσαρέσκεια μας δηλητηριάζει τη σχέση μας. Αν ο σύντροφός σου καταλαβαίνει από τη συμπεριφορά σου ότι τον… απεχθάνεσαι το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να εντείνεις την ένταση. 

Άμυνα Ποτέ δεν φταίει μόνο ένας σε μια σχέση. Άφησε την άμυνα κατά μέρος και μη ρίχνεις ευθύνες μόνο στο σύντροφό σου, πάρε τις ευθύνες που σου αναλογούν και προσπαθήστε να βρείτε μια λύση που θα ικανοποιήσει και τους δύο. 

Άρνηση Σταμάτα να βρίσκεις δικαιολογίες για να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα ή μια κατάσταση που σε «πνίγει». Η άρνηση είναι ο χειρότερος σύμβουλος, μιας και σε απομακρύνει από το σύντροφο σου ενώ σε φέρνει πιο κοντά στα προβλήματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365