Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Επτά περιοχές στο «κόκκινο» την τελευταία εβδομάδα - Που βρίσκεται η Πέλλα

«Συστήνουμε να αναβάλλουν τον εμβολιασμό όσοι είχαν ήδη νοσήσει»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, όπως κάθε Τετάρτη, προχωρά σε ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας. Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 671 νέα κρούσματα, 25 νεκρούς σε 24 ώρες, ενώ ο συνολικός αριθμός των διασωληνωμένων ανέρχεται σε 340.


Στην ενημέρωση συμμετέχει η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά.


Αρχικά τον λόγο πήρε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στην έκθεση του ΕΟΔΥ, και έκανε λόγο για 657 μ.ο. κρουσμάτων τις τελευταίες 7 ημέρες, με μέση ηλικία τα 46 έτη (αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 35-54), και υπενθύμισε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα.


Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό εντοπίζονται σε Δυτική Αττική, Βοιωτία, Λέσβο, Κάλυμνο, Ροδόπη, Αργολίδα και Χαλκιδική. Η Π.Ε. Πέλλας βρίσκεται πολύ μακριά από τις κόκκινες περιοχές, για την ακρίβεια τις τελευταίες 7 μέρες είναι στην 41η θέση, ενώ στις τελευταίες 14 μέρες βρίσκεται στην 34η θέση Πανελλαδικά.


Παράλληλα, σημείωσε πως «μειώνεται η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ, βρίσκεται στο 60% πανελλαδικά».


«Συστήνουμε να αναβάλλουν τον εμβολιασμό όσοι είχαν ήδη νοσήσει»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Τσολιά, η οποία αναφέρθηκε στο αν κάνουν το εμβόλιο όσοι είχαν ήδη κολλήσει τον κορονοϊό.


«Κατά την διάρκεια των κλινικών μελετών εμβολιάστηκαν άτομα που είχαν ήδη μολυνθεί από τον ιό. Έχει διαπιστωθεί ότι ο εμβολιασμός ατόμων με λοίμωξη (ασχέτως συμπτωμάτων), είναι ασφαλής, χωρίς να διενεργηθεί προηγουμένως εργαστηριακός έλεγχος. Η ανοσία μετά από φυσική λοίμωξη διαρκεί τουλάχιστον τρεις μήνες και υπάρχουν πιο πρόσφατα δεδομένα που δείχνουν ότι διαρκεί και έξι μήνες».



1 σχόλιο:

  1. Αποφυγή συνωστσμού: γιατί στα νηπιαγωγεία τόσο αυστηρή προσέλευση;;; Στιβάζονται όλοι οι γονείς μαζί . Κάντε το 8 με 8μιση.. με 9 .. χάθηκε ο κόσμος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365