Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας: Στο έλεος των καιρικών φαινομένων ο Δήμος (ΦΩΤΟ)

Δελτίο Τύπου

Τα φυσικά καιρικά φαινόμενα βρίσκουν για πολλοστή φορά απροετοίμαστο το Δήμο Σκύδρας. Οι πρώτες δυνατές βροχές του χειμώνα υπερχείλισαν το ασυντήρητο ποτάμι «Τάφρος 66» και πλημμύρισαν και πάλι τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού του Δήμου και εκατοντάδων στρέμματα δενδροκαλλιεργειών ( Ροδάκινα, Ακτινίδια, κ.ά. ) της περιοχής.


Ουσιαστικός καθαρισμός των αναχωμάτων και της παγγίνας του ποταμού έχει να γίνει πολλά χρόνια. Μιλάμε για ένα ποτάμι με συνεχείς υπερχειλίσεις και ζημιές χωρίς αποζημίωση τα τελευταία χρόνια για τους αγρότες της περιοχής και, για όσους θυμούνται παλιότερα, με την πλημμύρα στο Λιποχώρι με απώλειες ανθρώπων.


Επανερχόμαστε σε προγενέστερες παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης, αλλά και σχετικές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις βουλευτών του ΚΚΕ για την ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων συντήρησης της «Τάφρου 66», που συγκεντρώνει τα νερά του βόρειου ορεινού όγκου της Πέλλας μέσο των Ποταμών Εδεσσαίου & Μογλενίτσα.


Πέρασαν αρκετές κυβερνήσεις με τις δικές τους ουσιαστικές διαχρονικές ευθύνες, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χωρίς σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας, αλλά και η Δημοτική Αρχή  αρκετές τετραετίες σχεδόν με τους ίδιους ανθρώπους, χωρίς να έχουν σκύψει ουσιαστικά πάνω στο πρόβλημα με σκοπό την επίλυσή του.  


Αναγνωρίζουν όλοι το χρονίζον πρόβλημα, αλλά η προστασία της Δημοτικής περιουσίας, οι καλλιέργειες & υποδομές των αγροτοκτηνοτρόφων και - δυστυχώς - και οι ανθρώπινες ζωές αφήνονται στο έλεος των καιρικών φαινομένων, μιας και δεν αποτελούν για τις πολιτικές τους «επιλέξιμες δαπάνες».


Η «Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας» καταγγέλλει στους δημότες την στάση της κυβέρνησης και της οργανωτικής της προέκτασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αποδεικνύει, για άλλη μια φορά, ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, που έχει στο επίκεντρό του την κερδοφορία του κεφαλαίου, είναι ανίκανος να επιλύσει τα ζωτικά προβλήματα του λαού.  Επισημαίνει, επίσης, τις σημαντικές ευθύνες και της δημοτικής αρχής, η οποία μέχρι τώρα έχει περιορίσει, τις όποιες παρεμβάσεις της για το θέμα, σε υπομνήματα και συναντήσεις με «αρμοδίους», δίχως να καλέσει σε κινητοποιήσεις. 


Η «Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας» θα συνεχίσει να αναδεικνύει το ζήτημα μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο. Καλούμε και τους δημότες της Σκύδρας να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, πριν είναι πολύ αργά, διεκδικώντας, με την μαζική τους κινητοποίηση, άμεση λύση με βάση ολοκληρωμένο σχεδιασμό αντιπλημμυρικής προστασίας. ΓΙΑ ΤΗΝ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ»

Σουμελίδης Γιάννης

Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365