Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Κ. Μητσοτάκης: Ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών

Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας

Την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών, επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων, Μπουγιάρ Οσμάνι, στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κύριο αντικείμενο των συνομιλιών αποτέλεσε η πορεία των διμερών σχέσεων και ιδιαίτερα η ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και διασυνδεσιμότητας μεταξύ των δύο χωρών. Συζητήθηκε, επίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της γειτονικής χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να καταστήσει σαφή την επιτακτική ανάγκη της πλήρους, συνεπούς και καλή τη πίστει εφαρμογής της Συμφωνίας.


Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης και η Διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή.


Νωρίτερα, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Μπουγιάρ Οσμάνι υπέγραψαν τρία Μνημόνια Συνεργασίας. Συγκεκριμένα, αφορούν στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, καθώς και μεταξύ του Enterprise Greece και του αντίστοιχου φορέα των Σκοπίων Invest North Macedonia.

7 σχόλια:

  1. Τελικα η συμφωνια ηταν κακη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. που είστε ψευτομακεδοναμάχοι; Μπάτση μαζί με την οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας οργανώστε συλλαλητήριο, Και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το παπαδαριό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να ζητήσουν συγγνώμη οι ακροδεξιοι που έχτισαν καριέρα πάνω στον υποτιθέμενο και νόθο πατριωτισμό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που είναι το βέτο; Γαργάρα; Έλα πάμε για τριπλό τόλουπ. μπεεεεεεεεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φτάνει που έκαναν όλη την βρώμικη δουλειά οι ανθέλληνες της αριστεράς τώρα πανηγυρίζουν κιόλας.
    ΟΥ να χαθείτε τενεκέδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ και οι όμοιοι σου, κάνατε την βρώμικη δουλειά,αααα ξέχασα για όλα φταίει ο Τσίπρας.Αντε τρέχα σε κανένα συλλαλητήριο τώρα, μπούλη ε μπούλη.

      Διαγραφή
  6. Να είσαι ΝΔλης και να το παίζεις ''δεν ξέρω δε θυμάμαι δεν ήμουν εκει'' hahahahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365