Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021

Τσίπρας: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο - Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνάντηση που είχε σήμερα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για τη διαχείριση του κορονοϊού.


Δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή και μελών της Επιτροπής ενόψει του τρίτου κύματος της πανδημίας.


Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών με τη συμμετοχή και λοιμωξιολόγων, ώστε να καταρτιστεί ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας γιατί όπως τόνισε «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη χώρα είναι να ενισχυθεί η καχυποψία και το έλλειμμα εμπιστοσύνης ακόμα και στους επιστήμονες».


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, τονίζοντας πως «έχει χάσει τον έλεγχο και μάλιστα την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου με τα χειρότερα να είναι μπροστά μας». Όπως σημείωσε ο απολογισμός της πανδημίας στην χώρα μας είναι τραγικός, αφού πάνω από 5.000 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ζωή τους με τους 4.500 να έχουν χάσει την ζωή τους από τον Νοέμβριο και μετά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. 


Τόνισε πως ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτός από την κριτική, «ιδιαίτερα σε τέτοιες κρίσιμες καταστάσεις που διακυβεύεται η ζωή των συμπολιτών μας είναι να καταθέτει  προτάσεις». «Καταθέτω με αίσθημα ευθύνης την πρόταση προς τον πρωθυπουργό» σημείωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τον ταυτόχρονα να αφήσει το εγώ για το εμείς «ειδάλλως είναι προφανές ότι θα αναλάβει και την ευθύνη». Ταυτόχρονα κάλεσε δημοσίως την κυβέρνηση να προχωρήσει έστω και τώρα στην ενίσχυση του ΕΣΥ, στην επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ ενόψει του τρίτου κύματος, στην συνταγογράφηση και διενέργεια μαζικών τεστ ώστε να χαρτογραφηθεί η εξάπλωση της πανδημίας.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο  κ. Τσίπρας  στο θέμα του εμβολιασμού, αφού όπως υπογράμμισε, πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία. «Πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού. Προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς. Οι εξασφαλισμένες από την ΕΕ δόσεις δεν επαρκούν. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, είναι βέβαιο ότι ούτε του χρόνου τέτοιον καιρό δεν θα έχει δημιουργηθεί η αναγκαία ανοσία στην κοινότητα για να προστατευθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. 


Πρόσθεσε δε, πως η ΕΕ οφείλει «να εξασφαλίσει τις πατέντες από τις φαρμακοβιομηχανίες και να δώσει τη  δυνατότητα σε κάθε κράτος  μέλος να τις διαχειριστεί με τις εγχώριες φαρμακοβιομηχανίες ώστε να παρασκευαστούν άμεσα, γρήγορα, μαζικά οι απαραίτητες δόσεις», ενώ επεσήμανε πως αν αυτή η πρωτοβουλία «που πρέπει να αναληφθεί τώρα, δεν ευοδωθεί, τότε θα πρέπει η κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με διμερείς συμφωνίες και πέρα από το πλαίσιο της ΕΕ, με εταιρείες ή με χώρες που παράγουν μαζικά το εμβόλιο, πρέπει να υπάρξει επαρκής αριθμός δόσεων για να προστατευθεί ο πληθυσμός».


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Τσίπρας στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη προσοχή στη λειτουργία των θεσμών καθώς και στην επιτακτική ανάγκη για λογοδοσία της εξουσίας, παράμετροι που δεν πρέπει να υποτιμώνται με πρόσχημα την υγειονομική κρίση που βιώνει η χώρα και την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων.


1 σχόλιο:

  1. Τώρα ζητάει ο απαράδεκτος σύγκληση αρχηγών. Για την Μακεδονία όταν του ζητούσαν οι άλλοι πού ήταν; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ (επιεικώς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365