Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Θεοδώρα Τζάκρη: Παριστάνετε τους «μάγκες» στα Εξάρχεια και τους «λαπάδες» στις συνόδους κορυφής

Δελτίο Τύπου

Σε υψηλούς τόνους τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η βουλευτής Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που επί της ουσίας σχεδίασε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ.


Όπως τόνισε η βουλευτής, ο δρόμος προς το Κοινοβούλιο της σημαντικής αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας ήταν στρωμένος με «κόκκινο χαλί», ήταν δηλαδή ένας εύκολος δρόμος, εντούτοις η κυβέρνηση αυτή κατόρθωσε με την τσαπατσουλιά, την ανικανότητα και τις φοβίες της να μετατρέψει αυτή την εύκολη πολιτική απόφαση σε πύρρειο νίκη, ενώ σχολίασε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι», καυτηριάζοντας την ήπια στάση του Πρωθυπουργού στα εθνικά θέματα, στα οποία, όπως είπε, η κυβέρνηση σκύβει παντού το κεφάλι προσφέροντας συνεχώς ταπεινώσεις στον Ελληνικό Λαό,. επιδεικνύοντας δυναμισμό μόνο στην καταστολή στο εσωτερικό της χώρας. Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Παριστάνετε τους «μάγκες» στα Εξάρχεια και τους «λαπάδες» στις Συνόδους Κορυφής».

Επιπλέον, η βουλευτής στάθηκε στη στάση της κυβέρνησης, όσον αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Αυτοί οι άνθρωποι της κυβέρνησης σήμερα είναι οι ίδιοι που όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, με αρχηγό τον κύριο Μητσοτάκη, ζώθηκαν με τα άρματα της Επανάστασης για να προστατεύσουν δήθεν την Μακεδονία μας, στήνοντας πολιτικές κρεμάλες.

Μόλις προχθές όμως ο επαναστάτης πρωθυπουργός, σαν καλός μαθητής με την γραβατούλα και την μασκούλα του υποδέχτηκε εγκαρδίως τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, τον κ. Οσμάνι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας από αυτόν να εφαρμόσει πιστά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών».

Κλείνοντας την ομιλία της η κ. Τζάκρη κάλεσε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την χώρα μας. κινητοποιώντας το σύνολο των ευρωπαϊκών δυνάμεων και επιδεικνύοντας πραγματική πολιτική βούληση για την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων.



Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία της Θεοδώρας Τζάκρη:


«Καλούμαστε σήμερα να αποφανθούμε για ένα νομοσχέδιο που επί της ουσίας σχεδίασε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση της ΝΔ. Και θα σημειώσω εδώ προκαταβολικά ότι καλώς κάνει η κυβέρνηση και το φέρνει προς ψήφιση και ότι εμείς θα το υπερψηφίσουμε, τουλάχιστον επί της αρχής.

Παρότι όμως ο δρόμος προς το Κοινοβούλιο της σημαντικής αυτής νομοθετικής πρωτοβουλίας της επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο στα 12 ν.μ, ήταν στρωμένος με "κόκκινο χαλί", ήταν δηλαδή ένας εύκολος δρόμος, η κυβέρνηση αυτή κατόρθωσε με την τσαπατσουλιά, την ανικανότητα και τις φοβίες της να μετατρέψει αυτή την εύκολη πολιτική απόφαση σε μια 'πύρρειο νίκη".

Έτσι μετέτρεψε μια πολύ καλή και εύκολη απόφαση για την Ελλάδα σε μια μεσοβέζικη απόφαση όπου δίνουμε πολλά δικά μας για να πάρουμε πίσω λίγα από αυτά που δικαιούμαστε σε ότι αφορά τα αλιευτικά δικαιώματα των Ελλήνων ψαράδων» σημείωσε.

Το καλοκαίρι του 2020 έγινε η "Κοινή Δήλωση Ελλάδας-Ιταλίας για τους Πόρους της Μεσογείου" η οποία προωθήθηκε στην ΕΕ. Το περιεχόμενο αυτής της κοινής δήλωσης δεν μας έχει γίνει γνωστό, πέραν από τις δηλώσεις των αρμοδίων υπουργών. Χρειάζεται να δούμε με προσοχή ποιές είναι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται μέσα από αυτή την Κοινή Δήλωση και μπορούν να σχετίζονται με το συζητούμενο άρθρο 4 και ποιες είναι οι συνέπειες για την ανάλογη επέκταση στα 12 νμ στο Κρητικό πέλαγος και στο Αιγαίο.

Η εξαίρεση του αρ 59 περί αμοιβαιότητας επίσης μας προβληματίζει πολύ σχετικά με τις δεσμεύσεις που έχουν συμφωνηθεί. Συνεπώς θα πρέπει να δοθούν διευκρινίσεις σχετικά με την αλιεία στα 6 με 12 ν.μ στον παρόντα υπό ψήφιση νόμο και να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά τις πιθανές δεσμεύσεις και την δημιουργία δεδομένων.

Το βασικό πολιτικό επιχείρημα ότι όλα αυτά γίνονται για να δημιουργήσουν ένα κακό προηγούμενο για την Τουρκία θα ίσχυαν εάν και εφόσον κατοχυρώναμε τα θαλάσσια σύνορά μας ως τον Νότο με την Ιταλία όπως δικαιούμαστε. Κι αν συγχρόνως επεκτείναμε την αιγιαλίτιδα ζώνη στα 12 μίλια Νοτίως και Ανατολικώς της Κρήτης.

Για αυτό και στην συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή χαρακτήρισα αυτό το νομοσχέδιο ως ένα νομοσχέδιο για «γονδολιέρηδες του γλυκού νερού». Άλλωστε ο κύριος Μητσοτάκης μας έχει συνηθίσει να είναι "ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι"

Όλο δυναμισμό και καταστολή στο εσωτερικό. Και όταν πρόκειται για τα εθνικά μας θέματα, είναι κατά την προσφιλή έκφραση της αδελφής του, της κυρίας Μπακογιάννη "κότα λειράτη". Και πώς να μην είναι άλλωστε αφού τα καλοταϊσμένα από αυτόν Μέσα Ενημέρωσης "διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν αμάσητο το ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ".

Αυτοί οι άνθρωποι της κυβέρνησης σήμερα είναι οι ίδιοι που όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, με αρχηγό τον κύριο Μητσοτάκη, ζώθηκαν με τα άρματα της Επανάστασης για να προστατεύσουν δήθεν την Μακεδονία μας, στήνοντας πολιτικές κρεμάλες.

Μόλις προχθές όμως ο επαναστάτης πρωθυπουργός, σαν καλός μαθητής με την γραβατούλα και την μασκούλα του υποδέχτηκε εγκαρδίως τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, τον κ. Οσμάνι, στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας από αυτόν να εφαρμόσει πιστά την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έχει "κάνει γαργάρα" την αποθέωση της μεσαίας τάξης, την αποθέωση της ανάπτυξης με τις μπουλντόζες, τους Εμίρηδες και τους Κακομοίρηδες που δεν θα προλάβαιναν να μεταφέρουν τις βαλίτσες με τα λεφτά τους από το αεροδρόμιο για να τα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σήμερα, όμως, 18 μήνες μετά το μόνο που έχει πραγματικά αποθεώσει ο κύριος Μητσοτάκης- και είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ήρθε στην εξουσία -είναι το άδειασμα των ταμείων, το φαγοπότι με τις απευθείας αναθέσεις και η δημιουργία μιας νέας ομάδας φανατικών συνδαιτημόνων στο φαγοπότι που απαρτίζεται από επιχειρηματίες και μέσα ενημέρωσης που θα τον προστατεύσουν όταν με το κάλο, ελπίζω πολύ σύντομα, φύγει από την διακυβέρνηση της χώρας. Έτσι ώστε τα ΜΜΕ να ασχολούνται την επόμενη ημέρα με ανάξιο λόγου ζητήματα και να καταπίνουν αμάσητη την επόμενη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.


Κυρίες και Κύριοι της ΝΔ,

Την ίδια στιγμή ενώ η Ελλάδα διαθέτει πολύ μεγάλες δυνατότητες διαπραγμάτευσης με την Αλβανία δεν αξιοποιήσατε καμία από αυτές τις δυνατότητες. Αντιθέτως είχατε και συνεχίζετε να έχετε μια χαλαρή, αδιάφορη προσέγγιση στα εθνικά μας ζητήματα με την Αλβανία. Δηλαδή δεν είστε μόνο γονδολιέρηδες του γλυκού νερού απέναντι στις Μεγάλες χώρες, αλλά, αφού σας έγινε και συνήθεια, χρησιμοποιείται στην ίδια προσέγγιση και απέναντι στις μικρές χώρες.

Αλήθεια κύριε Δένδια δεν μας είπατε ακόμη τι συζήτησε ο πρωθυπουργός με τον κύριο Ράμα στην προχθεσινή τους συνάντηση στο σπίτι του που συνέπεσε με την ανακοίνωση της επανέναρξης των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία; Γιατί από ότι φαίνεται εν τέλει οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί με την Αλβανία: εξαιτίας της αδυναμίας σας να χειριστείτε με επάρκεια τον ευρύτερο διπλωματικό χώρο των Βαλκανίων. Αντί η Ελλάδα να προβάλει -με την σωστή έννοια- την δύναμη της στα Βαλκάνια καθώς είναι μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και έχει σημαντικούς οικονομικούς δεσμούς με όλες τις χώρες των Βαλκανίων, αντί λοιπόν να συμβεί αυτό η αδυναμία σας στην χάραξη αποτελεσματικής συνεκτικής εξωτερικής πολιτικής έχουν ήδη δημιουργήσει ένα κενό το οποίο έρχεται να το καλύψει και να επωφεληθεί από αυτό η Τουρκία.

Η εξωτερική πολιτική κύριε Δένδια -και αυτό το λέω για το σύνολο της κυβέρνησης σας- δεν γίνεται με την απροϋπόθετη κατασπατάληση δισεκατομμυρίων στην συγκέντρωση των οποίων έχει συνεισφέρει με αίμα ο Έλληνας φορολογούμενος, για την αγορά, την τελευταία στιγμή,  πανάκριβων οπλικών συστημάτων.

Στην εξωτερική πολιτική κύριε Δένδια θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επωφελείς συμμαχίες συνάπτονται στη βάση της ικανοποίησης των αμοιβαίων εθνικών συμφερόντων των χωρών και όχι με αγορές οι οποίες αφότου συμβούν παύουν να παράγουν οποιοδήποτε πολιτικό και διπλωματικό όφελος.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πέτυχε να επιλύσει μεγάλα εθνικά ζητήματα προς όφελος του ελληνικού λαού χωρίς να κατασπαταλά δισεκατομμύρια και χωρίς το ΟΡΟΥΤΣ ΡΕΙΣ να σουλατσάρει επί μήνες στην δυνητική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.

Τώρα ξεκινάτε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία με μια ατζέντα που δεν είναι σε κανέναν γνωστή. Και από την επίσκεψη του κυρίου Μαάς στην Τουρκία η Ελλάδα δεν φαίνεται να είναι στο τραπέζι, αλλά μάλλον στο μενού.

Ελπίζω να μη διαπράξετε κάποιο εθνικό ιστορικό λάθος διότι τότε δεν θα σας σώσει τίποτα πολιτικά. Ούτε καν τα δεκάδες εκατομμύρια που δίνεται στα Μέσα Ενημέρωσης για να ωραιοποιούν την πολιτική σας ασχήμια. Και ουδόλως βέβαια με ενδιαφέρει για την κυβέρνησή σας. Αυτό όμως που πραγματικά με ενδιαφέρει είναι να αποφύγουμε ένα νέο εθνικό λάθος και να μας μείνουν τα ΡΑΦΑΛ, αλλά να χάσουμε την ΑΟΖ.

Ελπίζω κύριε Δένδια εσείς και η κυβέρνησή σας να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί η Τουρκία, όπως πάντα, δεν έχει να χάσει τίποτα αλλά τα θέλει όλα.

Και επιτέλους κύριε Δένδια ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δέχεται διαρκώς ταπεινώσεις από εσάς με τον τρόπο που χειρίζεστε τα εθνικά θέματα, σκύβοντας παντού το κεφάλι.

Παριστάνετε τους «μάγκες» στα Εξάρχεια και τους «λαπάδες» στις Συνόδους Κορυφής.

Με αυτό κύριε Δένδια κλείνω σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει επί της αρχής και χαιρετίζει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ στο Ιόνιο, παρέα με τους Ιταλούς ψαράδες, το οποίο είναι και αυτό ένα θέμα που πρέπει επιτέλους να μας το διευκρινίσετε.

Ευελπιστούμε από εδώ και στο εξής να εντείνετε τις προσπάθειές σας για την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για την χώρα μας. Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος προϋποθέτει και την κινητοποίηση των ευρωπαϊκών δυνάμεων, αλλά πρώτα από όλα την επίδειξη πραγματικής πολιτικής βούλησης για την προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων.

 



4 σχόλια:

  1. Μα τι σκληρή γυναίκα είσαι εσύ; Ε αυτός ο λαπας δεν έκανε το όχι του ελληνικού λαού ΝΑΙ στη σύνοδο κορυφής τον Ιούλιο του 2015. Πρόσεχε λοιπόν πολύ. Περιόρισε τη σκληραδα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο σοφός λαός της Πέλλας μίλησε πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σανοφαγε 3:06,αυτό ακριβώς σας λέει η Κα Τζάκρη.Είσθε κοινώς τζάμπα μάγκες.Σας ξεβρακωνε ο Μωυσής σας στα συλλαλητήρια και σας ελεγε,ότι η συμφωνία είναι προδοτική και τώρα αφού σας χρησιμοποίησε,απαιτεί απαρέγκλιτα την σωστή εφαρμογή της.Αληθεια,ήθελα να ήξερα, πως νιώθεις τώρα;αλλά τι ρωτάω,συνέχισε να τρως σανό και λωτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Είπε η Θεοδωρα και ξαναμπήκε στο καβούκι της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365