Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022

Το απόλυτο ψυχολογικό τρικ για να ξεπερνάμε φόβο και άγχος

Πώς μπορούμε να μην αφήσουμε τα συναισθήματα αυτά να μας ρίξουν την ψυχολογία;

Συναισθήματα έντονου άγχους, ανησυχίας και φόβου μας καταβάλλουν συχνά στην καθημερινότητά μας, κυρίως όταν η ψυχολογία μας είναι λόγω συνθηκών πιο ευάλωτη.


Ανεξάρτητα από το αν κάποιος είναι πιο ευαίσθητος ή πιο «δυνατός», υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις τις οποίες δύσκολα μπορούμε να διαχειριστούμε είτε σε προσωπικό είτε σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δυστυχώς, όταν καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα που μας ταλαιπωρεί, μας ζορίζει και μας προβληματίζει, είναι βέβαιο πως το άγχος και η ανησυχία θα μας χτυπήσουν την πόρτα.

Πώς μπορούμε, όμως, να μην αφήσουμε τα συναισθήματα αυτά να μας ρίξουν την ψυχολογία;

Σύμφωνα με τους ειδικούς λύση υπάρχει και μάλιστα πολύ αποτελεσματική. Πρόκειται στην ουσία για ένα σωτήριο ψυχολογικό τρικ μέσω του οποίου γινόμαστε παρατηρητές του προβλήματός μας, με τρόπο που μας βοηθά να δούμε με αντικειμενική ματιά την κατάσταση. Αποτέλεσμα; Μπορούμε να πάρουμε πιο σωστές αποφάσεις τόσο ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος όσο και ως προς τη δική μας στάση σε τέτοιου είδους καταστάσεις στο σύνολό τους.

Ποιο είναι το εν λόγω τρικ; Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η αποστασιοποίηση.

Να δούμε, δηλαδή, την κατάσταση όπως θα τη βλέπαμε αν δεν είμαστε μέρος αυτής. Σαν να παρατηρούμε τη ζωή κάποιου άλλου που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα με εμάς.

Έτσι, αποκτάμε την αίσθηση πως απομακρυνόμαστε από την ψυχοφθόρα κατάσταση που μας ταλανίζει και καταλήγουμε να συνειδητοποιούμε πως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο αρχικά πιστέψαμε.

Πώς το πετυχαίνουμε αυτό στην πράξη; Όταν σκεφτόμαστε όσα μας απασχολούν έχοντας στο μυαλό μας το τρίτο και όχι το πρώτο ενικό πρόσωπο. Για παράδειγμα, υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ψυχολογία μας αν πούμε «η τάδε (εδώ χρησιμοποιείς το όνομά σου) αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον εργοδότη της» από το να πούμε «έχω σοβαρό πρόβλημα με τον εργοδότη μου».

Οι ειδικοί υποστηρίζουν με απόλυτη βεβαιότητα πως η τεχνική αυτή θα αποδειχτεί σωτήρια αν καταφέρουμε να την κάνουμε τρόπο ζωής. Μήπως να το προσπαθήσουμε;

Πηγή: limeandlife.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365