Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Ανακοίνωση Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Έδεσσας

Δελτίο Τύπου

Δελτίο Τύπου του Σωματείου με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας/Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας», που εδρεύει στην Έδεσσα, Τέρμα Εγνατίας, νομίμως εκπροσωπουμένου.


Με έκπληξη διαπιστώνουμε στα Μ.Μ.Ε. τοπικής αλλά και εθνικής εμβέλειας, να αναπαράγεται πρόσκληση της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. να στηριχθούν τα συνδικαλιστικά στελέχη - συνάδελφοι, ο κ. Σίμος Φωστηρόπουλος και η κα Ελένη Σταυρουλάκη, στα πλαίσια ασκήσεων εναντίον τους πειθαρχικών και ποινικών διώξεων για τις δηλώσεις που έχουν κάνει και αναδεικνύουν τα προβλήματα στα νοσοκομεία της Π.Ε. Πέλλας, υπό την ιδιότητά τους ως Πρόεδροι του Σωματείου Εργαζομένων της Νοσοκομειακής Μονάδας Γιαννιτσών και Έδεσσας, αντιστοίχως. Ανάλογο έγγραφο εστάλη και στο σωματείο μας από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν.


Στα πλαίσια ακριβούς ενημέρωσης του κοινού, σας πληροφορούμε πως με τη λήψη του αντίστοιχου εγγράφου από τη Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. αποστείλαμε δήλωση - διαμαρτυρία προς την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. Με τη δήλωση- διαμαρτυρία μας αυτή, από τη μία ανακοινώναμε σε αυτή πως είμαστε πάντα πρωτεργάτες και αρωγοί στην υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, από την άλλη όμως διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός πως η κα Ελένη Σταυρουλάκη εξακολουθεί να αναφέρεται στις ανακοινώσεις της Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. ως Πρόεδρος του Σωματείου μας, μολονότι είναι ήδη γνωστό στην Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. πως η κα Ελένη Σταυρουλάκη έχει παύσει να κατέχει τη θέση της Προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου μας από τις 08.12.2020, οπότε έλαβε χώρα ανακατανομή των αξιωμάτων του Δ.Σ. στα πλαίσια συνεδρίασης αυτού, η οποία επικυρώθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 14.01.2021. Αναφέραμε στην Π.Ο Ε Δ.Η.Ν. πως αυτή η συνεχής αναφορά της κας Σταυρουλάκη ως Προέδρου από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. ενδέχεται να ληφθεί από την κα Σταυρουλάκη ως de facto αναγνώρισή της με την προηγούμενη ιδιότητά της, στα πλαίσια μάλιστα της εκκρεμούς δικαστικής διαμάχης μας.


Μέχρι στιγμής ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει από την Π.Ο.Ε.Δ.Η.Ν. στην ανωτέρω δήλωση - διαμαρτυρία μας.


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΣΑΓΓΑ


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΡΦΩ ΜΠΑΤΣΗ

4 σχόλια:

  1. Κουρτίδης Χαραλαμπος30 Ιανουαρίου 2021 στις 10:41 μ.μ.

    Από την ανακοίνωση σας πάντως,αυτό που φαίνεται είναι,ότι σας ενδιαφέρει μόνο,να μας πληροφορήσετε ,οτι γίνατε προεδρος.Οσο για συνδικαλιστικές ελευθερίες,που αναφέρετε,από την ανακοίνωση και μόνο,που εκδοσατε,δείχνετε πόσο είσαστε εις θεση,να υπερασπιστείτε τους εργαζόμενους,αφού πουθενά στο κείμενο σας,δεν υπάρχει λέξη συμπαράστασης στην αποπεμφθεισα Πρόεδρο.Τουναντίον φαίνεται μια εκδικητικοτητα και συμπορευση με την εργοδοσία.Στις δικαστικες διώξεις και απειλές της διοικησης του Γ.Ν.προς τους εργαζόμενους,όσο δεν τις καταγγελετε και τις υιοθετειτε,γινεσθε συνένοχοι και επικίνδυνοι εις βάρος των εργαζομένων.Τις τραγικες ευθύνες της κεντρικής εξουσιας και της Διοίκησης ,τόσο σε ελειψεις ιατρονοσηλευτικου προσωπικού,όσο και ιατροφαρμακευτικου υλικού και υποδομών ΜΕΘ,ΜΑΦ κλπ,εξαιτίας των οποίων,παρά την απαράμιλλη αυτοθυσία και φιλότιμο των ιατρών και νοσηλευτών,βιώσαμε στο Νομό μας την χειροτερη εικόνα της πανδημίας,από όλη την Ελλάδα,με πρωτόγνωρο αριθμό νεκρων,δεν θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όλους εμάς,που βιώσαμε και έχουμε εμπειρία από το νοσοκομείο της Έδεσσας,πρόεδρος είναι η Σταυρουλάκη,που είπε αλήθειες,που πονάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρώτα οι εργαζόμενοι μετά η διοίκηση.Έλεος αν είναι το αντίθετο.Ο νεαρός πρόεδρος είναι εκει γιατί κανείς άλλος σοβαρός δεν αναλάμβανε τη δύσκολη αυτή θέση.Ένα καταξιωμένο στέλεχος με εμπειρία σε Ευρωπαικό Νοσοκομείο θα έρθει ποτέ στην Επαρχία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κα Μπατση εχει σχεση με τον δημαρχο Αλμωπιας? ρωταω ο αφελης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365