Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Βασιλειάδης - Σταμενίτης: Οι ανακοινώσεις των δύο Βουλευτών για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα

Δείτε τις δηλώσεις - ανακοινώσεις των δύο βουλευτών Πέλλας

Δείτε τις δηλώσεις - ανακοινώσεις των δύο βουλευτών Πέλλας: 


Ανακοίνωση Λάκη Βασιλειάδη για τις δηλώσεις Καραμανλή και Τζιτζικώστα για τον οδικό άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα


Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής, σε σημερινή συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα ανακοίνωσε ότι η κατασκευή του άξονα Θεσσαλονίκη-Γιαννιτσά-Έδεσσα είναι στις προτάσεις της Ελλάδας για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Επιβεβαιώνεται έτσι η πληροφορία που μετέφερε στο Βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκη Βασιλειάδη πριν μερικές ημέρες ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Θ. Σκυλακάκης για προτεραιότητα του έργου στην Ελληνική πρόταση προς την Κομισιόν.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός σήμερα, με την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών, τα δύο έργα, τμήμα Μαυροβούνι-Έδεσσα και παρακάμψεις Χαλκηδόνας και Γιαννιτσών, αρμοδιότητας του Υπουργείου και της Περιφέρειας αντίστοιχα, προτείνεται να ενταχθούν στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ένα ενιαίο έργο. Επανέλαβε μάλιστα ότι το σημαντικότερο θέμα είναι να έχεις τα χρήματα, πριν τις εξαγγελίες.

Από την αρχή της θητείας του ο Λάκης Βασιλειάδης προσπάθησε από τη μεριά του να εντοπίσει όλα τα λάθη και τις παραλείψεις και να κινητοποιήσει τους αρμόδιους ώστε, με συνέπεια και μεθοδικότητα, να επέλθει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με Επίκαιρη Ερώτησή του τον Νοέμβριο του 2019 έφερε το θέμα στη Βουλή όπου φάνηκε ότι το έργο δεν ήταν ώριμο μελετητικά, ενώ η χρηματοδότησή του δεν είχε εξασφαλιστεί ούτε από εθνικούς ούτε από ευρωπαϊκούς πόρους.

Μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις και του Λάκη Βασιλειάδη, με επιστολές αλλά και συναντήσεις, στη πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και Οικονομικών αλλά και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αποδείχθηκε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε σαφή σχεδιασμό για την υλοποίηση του έργου. Οι απαραίτητες μελέτες ολοκληρώθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ το έργο χαρακτηρίστηκε και εθνικής σημασίας.

Η σημερινή εξέλιξη λοιπόν είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς η οριστική ένταξή του, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Ταμείο Ανάκαμψης, θα σημαίνει την εξασφάλιση και της χρηματοδότησης, μετά την μελετητική ωριμότητα, του έργου.


Δ. Σταμενίτης: «Δια στόματος Υπουργού Υποδομών&Μεταφορών ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα στις προτάσεις του Ταμείου Ανάκαμψης ».

Τη σημερινή δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή αναφορικά με τη δημιουργία του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσας σχολίασε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης. 

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση η σημερινή τοποθέτηση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή ότι το Υπουργείο έχει κάνει επίσημα πρόταση για ένταξη της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα στο Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση. Όπως τόνισε ο Υπουργός προκειμένου να ολοκληρωθεί ο δρόμος χρειάζεται να γίνουν δυο έργα. Το πρώτο αφορά, όπως γνωρίζουμε, στις παρακάμψεις της Χαλκηδόνας και των Γιαννιτσών και είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας και το δεύτερο το τμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα, που είναι αρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα οποία έχουν προταθεί επίσημα για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. 

Επιβεβαιώνεται λοιπόν από τα πιο επίσημα χείλη, η πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης, η οποία είναι να μπει σε τροχιά υλοποίησης το πολύπαθο αυτό έργο και επιτέλους οι πολίτες της Πέλλας να έχουμε πρόσβαση σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα μας συνδέει με τη Θεσσαλονίκη, με ταχύτητα και ασφάλεια. 

Αποδεικνύεται ότι η προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιείται βήμα βήμα, με σχεδιασμό και συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών ώστε ο δρόμος Θεσσαλονίκη – Γιαννιτσά – Έδεσσα να πάρει σάρκα και οστά. Με τις σημερινές δηλώσεις γίνεται πλέον καθαρό και στον κάθε δύσπιστο, ότι το εν λόγω έργο αποτελεί βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και περιλαμβάνεται στα κεντρικά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν. Σε όσους αμφισβητούν την αποδεδειγμένη βούληση της Κυβέρνησης, εμείς απαντάμε με πράξεις, θέτοντας τις βάσεις ώστε ο Νομός Πέλλας να βγει επιτέλους από τη συγκοινωνιακή απομόνωση. 

Τέλος, είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η μεγάλη επιτυχία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ελληνικής Κυβέρνησης να εξασφαλίσουν για τη χώρα 32 δις ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, μας δίνουν σήμερα τη δυνατότητα να μπορούμε να σχεδιάζουμε έργα που είχαν προβλήματα χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό και ο Νομός μας παίρνει το μερίδιο που του αναλογεί. Έτσι λοιπόν, σήμερα είμαστε σε θέση να συζητάμε και να προγραμματίζουμε για τον τόπο μας έργα πνοής, όπως ο δρόμος αλλά και το Φράγμα του Αλμωπαίου καθώς και άλλα εγγειοβελτιωτικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη αλλά και στην εξωστρέφεια του. Είναι καιρός ο Νομός Πέλλας να προχωρήσει μπροστά και ο μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση και ο σχεδιασμός».

2 σχόλια:

  1. Τώρα θα βγουν να μας πούνε ότι χάρη σε αυτούς έγινε θα γίνει το έργο
    Δούλεμα ψιλό γαζί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυό γάιδαροι μαλώνανε σε ξένη αχυρώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365