Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021

Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με την Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Πέλλας

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του στα Γιαννιτσά με την Ένωση Πρακτόρων ΟΠΑΠ Πέλλας. Τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέθεσαν διαζ ζώσης στο Βουλευτή τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου τους και τις ανάγκες που έχουν προκύψει από τις επιπτώσεις της πανδημίας.


Όπως τονίζουν και οι ίδιοι, η διακοπή λειτουργίας των πρακτορείων ήταν αναγκαία με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Ωστόσο, με δεδομένη τη φύση της υπηρεσίας που προσφέρουν, ήταν αδύνατο να λειτουργήσουν είτε μέσω διαδικτύου είτε με ραντεβού. Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι η απώλεια εισοδήματος που είχαν ήταν μεγάλη και αδύνατο να καλυφθεί, ακόμα και όταν τα πρακτορεία ανοίξουν ξανά.


Συζητήθηκαν πιθανές λύσεις, όπως η αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, με το οποίο προέκυψαν προβλήματα λόγω της μορφής των επιχειρήσεων, τα οποία όμως μπορούν να ξεπεραστούν. Επιπλέον, ουσιαστική στήριξη του κλάδου μπορεί να προκύψει με την κάλυψη υποχρεώσεων για τους μήνες που ήταν κλειστοί, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές έχουν ιδιαίτερα αυξημένα πάγια έξοδα, αξιοποιώντας και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.


Ο Λάκης Βασιλειάδης δεσμεύτηκε να μεταφέρω προς τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες τα δίκαια αιτήματά τους. Άλλωστε, όπως τόνισε «πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να είναι η διατήρηση των 20.000 θέσεων εργασίας στα πρακτορεία ανά την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365