Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Π.Ε. Πέλλας - Covid-19: Άλλο ένα φράγμα έσπασε - Η διαφορά των κρουσμάτων σε σχέση με τα τέλη Νοεμβρίου είναι τεράστια

Γράφει ο Γιώργος Καραγιαννίδης

Η Π.Ε. Πέλλας μετά και τις σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα νέα κρούσματα, έσπασε άλλο ένα φράγμα. 


Συγκεκριμένα, μετά από δύο μήνες, σήμερα τα συνολικά κρούσματα των τελευταίων 2 βδομάδων έπεσαν κάτω από τα 100, για την ακρίβεια είναι 91. Ο αντίστοιχος αριθμός στις 21 Νοεμβρίου ήταν 1.597. Τις τελευταίες 7 μέρες η κατάσταση είναι ακόμη καλύτερη με μόλις 24 κρούσματα.


Ο συνδυασμός τήρησης των μέτρων, καραντίνας και ανοσίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.


Χρειάζεται όμως η ίδια προσοχή και το επόμενο χρονικό διάστημα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις.


Είμαστε λίγα μέτρα πριν την οριστική νίκη, από όλο αυτό το οποίο μας άφησε πληγές, μας στέρησε ανθρώπους, υγεία, δουλειές και ελευθερίες.


Σήμερα μπορεί να ανακοινώθηκε μια πιο αυστηρή καραντίνα στην χώρα μέχρι 11/1, αλλά όταν γίνει η επανεκκίνηση της παιδείας, της οικονομίας και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων, η Πέλλα με τα σημερινά δεδομένα, σίγουρα θα βρίσκεται στην αφετηρία.


Για να μην ξεχνιόμαστε, γιατί κάποιοι έχουν τάση να ξεχνάνε γρήγορα, αναφερόμαστε στην ίδια Πέλλα η οποία πριν 1 μήνα ήταν στην κορυφή των περιοχών επιτήρησης και πρωταθλήτρια κρουσμάτων και θανάτων. 

Η διαφορά είναι τεράστια.

3 σχόλια:

  1. Το ξεχνάμε γρήγορα είναι πολύ σωστή παρατήρηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εύκολα καταστρέφεται η εικόνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και να γίνει κοιτάμε μπροστά όμως οι άνθρωποι που χάθηκαν εντελώς άδικα δεν γυρίζουν πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365