Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2021

Πότε είναι πιο πιθανό να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες στο εμβόλιο COVID-19

Τα εμβόλια σημαίνουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να νικηθεί

Η έγκριση και διάθεση αποτελεσματικών εμβολίων κατά του νέου κορονοϊού έφερε αισιοδοξία ότι το τέλος πανδημίας COVID-19 είναι πια ορατό.


Τα εμβόλια σημαίνουν ότι ο κορονοϊός μπορεί να νικηθεί. Μάλιστα, εκτός από λίγα μεμονωμένα περιστατικά, οι πρώτοι εμβολιασμοί δείχνουν πως δεν προκαλούνται σοβαρές επιπλοκές ή συμπτώματα, πέραν εκείνων που βιώνει κανείς σχεδόν σε κάθε άλλο κλασικό εμβόλιο.


Πότε μπορεί να νιώσετε τις όποιες παρενέργειες από το εμβόλιο COVID-19

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αν πρόκειται να νιώσετε κάποιες μικρές παρενέργειες στο εμβόλιο, τότε αυτές είναι πιο πιθανό να εκδηλωθούν μετά τη δεύτερη δόση.


Τα εμβόλια mRNA που αναπτύχθηκαν από τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Moderna λειτουργούν σε δύο ξεχωριστές δόσεις που χορηγούνται με χρονική απόσταση τριών έως τεσσάρων εβδομάδων. Και οι γιατροί επισημαίνουν ότι η δεύτερη δόση μπορεί να προκαλέσει πιο εμφανείς παρενέργειες σε ορισμένους ασθενείς.


«Εάν πρόκειται κάποιος να έχει κάποια ανεπιθύμητη ενέργεια, αυτό θα συμβεί κατά κανόνα μετά τη δεύτερη δόση, όταν δεν θα έχει μόνο μυϊκούς πόνους, αλλά και πόνο στις αρθρώσεις«, λέει ο δρ. David Sellers, ο πρώτος εργαζόμενος στον τομέα υγείας στο Ascension Saint Thomas Hospital στο Τενεσί που έκανε το εμβόλιο. “Όταν κάνετε το δεύτερο εμβόλιο, το σώμα σας αρχίζει να αντιδρά σε αυτό”.


Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στις κλινικές δοκιμές και για τα δύο εμβόλια ανέφεραν περισσότερη δυσφορία μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365