Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021

Η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα

Η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα


Η εστίαση είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις για την χαλάρωση του lockdown θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.


Μετά το άνοιγμα νηπιαγωγείων και δημοτικών, η κυβέρνηση εξετάζει χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα.


Τα μέτρα θα αφορούν κυρίως το λιανεμπόριο, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.


Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.


Ανά βδομάδα θα κρίνονται οι αριθμοί και η τελική εισήγηση θα βγαίνει κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Λοιμοξιολόγων κάθε Παρασκευή.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star.


Οι τελικές αποφάσεις θα λαμβάνονται από την κυβέρνηση. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.


Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365