Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Γιώργος Ψάλτου για Φιλιππίδη: «Ήμουν ο σάκος του μποξ για να εκτονώνεται – Έφαγα ανελέητο ξύλο» (BINTEO)

«Με χτυπούσε με μένος»

Για την καταγγελία που έχει κάνει ΣΕΗ και το ανελέητο ξύλο που έφαγε στην παράσταση «Φον Δημητράκης» από τον Πέτρο Φιλιππίδη, μίλησε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου.


Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Γιώργος Ψάλτου, αποκάλυψε ότι αυτός είναι ο ηθοποιός που αποκάλυψε ο δικηγόρος Γιώργος Γεράρης, ότι έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της παράστασης «Φον Δημητράκης» στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).


Αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει είναι η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα και βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι.


«Εκεί ένιωσα ότι δεν είχα ξεπεράσει όλο αυτό που συνέβη», δήλωσε χαρακτηριστικά.


Όπως λέει η πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά. Θεωρεί ότι το εξώδικο που έστειλε ο κ. Φιλιππίδης, στον δικηγόρο του κ. Ψάλτου, Γιώργο Γεράρη και προς το Mega, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του και γι’ αυτό αποφάσισε να εμφανιστεί δημόσια και να μιλήσει.


Υποστήριξε ότι όσα καταγγέλλει δεν έχουν ίχνος ψέματος ή υπερβολής, λέγοντας ότι ίσως είναι και λίγα αυτά που ακούστηκαν.


Επιπλέον ο κ. Ψάλτου περιέγραψε λεπτομερώς τη συνεργασία που είχε με τον Πέτρο Φιλιππίδη και τη συμπεριφορά που αντιμετώπισε από εκείνον. Όπως είπε, η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2013 για ένα διάστημα περίπου τριών μηνών με τον κ. Ψάλτου ως εξωτερικό συνεργάτη.


Όπως ανέφερε ο κ. Φιλίππιδης του πρότεινε να είναι μαζί του σε μία καλοκαιρινή παράσταση που θα ανέβαζε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η οποία και τελικά δεν έγινε και στη συνέχεια με την ίδια ζέση του πρότεινε να είναι μαζί του στην παράσταση που θ’ ανέβαζε τον χειμώνα, δηλαδή το «Φον Δημητράκης».


«Σε σύντομο χρονικό διάστημα απ’ όταν έληξε αυτή η συνεργασία με κάλεσε για να συναντήσω τον παραγωγό και να μιλήσω. Εκεί ήταν η πρώτη ψυχρολουσία την οποία πήρα γιατί από τη μία είχα τη χαρά ότι θα συνεργαστώ με τον Πέτρο Φιλιππίδη και από την άλλη το ποσό που δινόταν και σ’ εμένα και ως επί το πλείστον και στους άλλους μικρούς ρόλους, ήταν το ποσό των καθαρών 480 ευρώ», προσέθεσε ο κ. Ψάλτου.


«Έμαθα την παραμονή της πρεμιέρας ότι θα τρώω ξύλο»

Ακόμα δήλωσε ότι δεν είχε ενημερωθεί ότι για τις ανάγκες του ρόλου θα έπρεπε να τρώει ξύλο, κάτι που το έμαθε μία μέρα πριν την πρεμιέρα.


«Μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας υπήρχε ένας εκφοβισμός στον τρόπο που γινόταν η σκηνή, την παραμονή μου ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει και ξύλο. Ακούς ξύλο λες οκ, θεατρικό ξύλο, τι μπορεί να είναι;», δήλωσε ακόμα.


Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το μαρτύριό του ξεκινά από την επομένη ημέρα, μάλιστα για ένα διάστημα 15-20 ημερών δεχόταν χτυπήματα στους ώμους από ένα τηλέφωνο που υπήρχε πάνω στο γραφείο στο σκηνικό της παράστασης. Παράλληλα όπως δήλωσε ο κ. Ψάλτου δεχόταν και χαστούκια από τον κ. Φιλιππίδη. Μετά από αυτό το διάστημα ίσως και επειδή κάπως κατάλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης και από τα παράπονα που έκανε στους συναδέλφους, τα χτυπήματα με το τηλέφωνο σταμάτησαν.


Αυτό συνεχίστηκε καθόλη τη διάρκεια ενός μεγάλου διαστήματος της πρώτης σεζόν, ο κ. Ψάλτου δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον κ. Φιλιππίδη, κάτι βέβαια που δεν γινόταν αντιληπτό στο κοινό που παρακολουθούσε. Βέβαια όπως δήλωσε υπήρχαν μέρες που αντιλαμβανόταν τι συνέβαινε και υπήρχε μία παγωμάρα που την αντιλαμβανόταν. Μάλιστα τότε είχαν επτά παραστάσεις την εβδομάδα.


Από τις κακουχίες, ο κ. Ψάλτου έπαθε θλάση και φλεγμονή και χρειάστηκε να πάει δύο φορές στα εφημερεύοντα σε δημόσιο νοσοκομείο και μία φορά σε ιδιώτη γιατρό, ωστόσο το υπέμενε καθώς βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση. Υπήρχαν μάλιστα στιγμές που δεν μπορούσε να το αντιμετωπίσει.


«Δεν ήθελα να πάω σ’ αυτό που αγαπώ. Πέρασα στιγμές που δεν μπορούσα να το αντιμετωπίσω. Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας, όπως και η έλλειψη πίστης», είπε χαρακτηριστικά.


Επιπλέον ανέφερε και ένα περιστατικό όπου αφού τελείωσε η παράσταση και βγήκαν στα παρασκήνια για να κατέβουν στα καμαρίνια, τον έπιασε ο Πέτρος Φιλιππίδης.


«Με πιάνει με το μάτι γυρισμένο και μου λέει "κάτσε να τις φας, θα σε χτυπήσω πάνω στη σκηνή πολύ άσχημα". Παγώνω και τον ρώτησα τι εννοεί ότι δεν κάθομαι να τις φάω, είναι έτοιμος να μου επιτεθεί και αρχίζει και κατεβαίνει προς το καμαρίνι του, βρίζοντάς με. Αυτό το έκανε πραγματικότητα μετά από περίπου ένα μήνα όταν πάνω στη σκηνή, άρχισε να με χτυπάει ανελέητα. Ειλικρινά δεν ξέρω πώς έβγαλα τη σκηνή


Επιπλέον όσες φορές ο κ. Ψάλτου διαμαρτυρήθηκε η αντίδραση του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν «Μπα εγώ, μήπως εσύ κάνεις κάτι λάθος».


Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Ψάλτου στην εκπομπή προβάλλονταν και πλάνα από την παράσταση «Φον Δημητράκης», τα οποία όπως εξήγησε είναι από τη 2η σεζόν και ανέφερε ότι οι σκηνές αυτές «είναι πιο λάιτ».


«Με χτυπούσε με μένος»

«Μετά από αυτό το περιστατικό και σε σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να το διαχειρίζεται με άλλο τρόπο, άρχισε να με σπρώχνει στο πρόσωπο και αργότερα ο τρόπος που φαινόταν στα πλάνα με χτυπήματα με το χέρι», είπε χαρακτηριστικά.


«Με χτυπούσε με μένος. Κάποια στιγμή αναγκάστηκα να βάλω επιθέματα, όταν το πήρε χαμπάρι την πρώτη φορά έγινε έξαλλος, μου είπε να τα βγάλω και μετά αναγκαζόμουν να βάζω χαρτί κουζίνας κάτω από το πουκάμισο».


Ο Πέτρος Φιλιππίδης συμπεριφέρεται ηγεμονικά στο θέατρο

Σε ερώτηση αν είχε συζητήσει με τον Πέτρο Φιλιππίδη για το ξύλο, ότι εγώ πονάω κτλ., ο Γιώργος Ψάλτου απάντησε:


«Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται στο θέατρο ο κ. Φιλιππίδης είναι ένας τρόπος ηγεμονικός και δεν υπάρχεις. Δεν έχεις δικαίωμα λόγου. Φυσικά μπορεί να σε ακούσει με πολλά εισαγωγικά αλλά είναι έτοιμος να σου απαντήσει και ενδεχομένως με άσχημο τρόπο ή δεν θα δεχθεί αυτό που του είπες», είπε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.


«Έτρεμα τη στιγμή που θα βγω στη σκηνή, που θα πάω στο θέατρο κάτι που αγαπάς και θέλεις να είσαι εκεί», δήλωσε ο ηθοποιός.


«Έναν μήνα πριν τελειώσουμε την πρώτη σεζόν σε μία σκηνή που είμαι γονατιστός τρώω μία γονατιά στη μέση πίσω. Πάω να σηκωθώ και δεν μπορώ. Δεν υπήρχε λόγος να συμβεί αυτό, δεν ξέρω τι του συνέβη», περιέγραψε και ανέφερε ότι βγήκε με δυσκολία στα παρασκήνια. Ακόμα προσέθεσε ότι από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος των παραστάσεων έπαιζε κάνοντας τον κουτσό», κάτι το οποίο μπήκε και στο ρόλο το δεύτερο χρόνο εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε ο κ. Ψάλτου.


Την επόμενη μέρα βρήκα το θάρρος και του είπα «εγώ ήρθα αρτιμελής και θέλω να φύγω αρτιμελής, εάν δεν σου κάνω αντικατέστησε με τώρα, μου τα μασούσε κάπως αλλά από εκεί και μέχρι το τέλος της πρώτης σεζόν κάπως μαζεύτηκε», προσέθεσε και η συνέχεια ήταν πιο ήπια.


Επειδή έκλεισε πιο ήπια, ο κ. Ψάλτου αποφάσισε να συνεχίσει και το δεύτερο χρόνο γιατί τα πράγματα θα ήταν λίγο καλύτερα.


«Ήμουν ο σάκος του μποξ»

«Εγώ ήμουν ο σάκος του μποξ» προσέθεσε εξηγώντας ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης ξεσπούσε πάνω του όταν είχε τσακωθεί με κάποιον.


Στο τέλος της δεύτερης σεζόν και κατά την τρίτη παράταση που είχε πάρει η παράσταση συνέβη ένα περιστατικό που εξόργισε τον Πέτρο Φιλιππίδη και κάλεσε κάποιους ηθοποιούς στο γραφείο του.


«Άρχισε μια μετωπική επίθεση σαν όλο αυτό να το συσσώρευε ένα χρόνο, του λέω «συγγνώμη αλλά αυτό δεν με αφορά. Τότε έρχεται με αρπάζει από τον γιακά, με σηκώνει επάνω, με σέρνει προς την πόρτα του καμαρινιού του, ανοίγει την πόρτα, μου σκάει μία μπουνιά και με πετάει έξω. Με το που κλείνει η πόρτα. Παγώνω έξω από την πόρτα του και του λέω αυτό δεν θα περάσει έτσι. Ανοίγει την πόρτα και αρχίζει να με χτυπάει ανελέητα. Το ακούνε οι συνάδελφοι και τρέχουν κυριολεκτικά να με γλιτώσουν».


Απευθύνθηκε σε δικηγόρο που του είπε να μην κινηθεί νομικά γιατί μπορεί να κατηγορηθεί για διαφυγόντα κέρδη.


Τέλος δήλωσε ότι για τις επόμενες επτά παραστάσεις ο Πέτρος Φιλιππίδης μάλλον επειδή φοβήθηκε σταμάτησε να το χτυπάει και βρήκε άλλο τρόπο να βγει η σκηνή εκφοβίζοντας τον, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει συμβεί από την αρχή και δεν θα χρειαζόταν να φάει όλο αυτό το ξύλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365