Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021

Διαβάστε πόσοι εργάτες γης προβλέπονται για το Νομό Πέλλας

Δελτίο Τύπου Διονύση Σταμενίτη

Επικοινωνία Σταμενίτη με τη ΓΓ Εργασίας και ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον αριθμό εργατών γης που προβλέπονται για το Νομό Πέλλας.


Με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Στρατινάκη και το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεωργιάδη επικοινώνησε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κ. Σταμενίτης προκειμένου να τους ζητήσει να υπάρξει διόρθωση στο ΦΕΚ για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2021 και 2022.


Συγκεκριμένα στην απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες 5 Φεβρουαρίου 2021, για την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προβλέπονται 940 άτομα (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες -υλοτόμοι) για εξαρτημένη εργασία και 280 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας, δασεργάτες - υλοτόμοι) για εποχική εργασία αντίστοιχα. 


Στην παρέμβαση του ο Βουλευτής τόνισε ότι οι αριθμοί αυτοί σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του Νομού Πέλλας για εργατικό προσωπικό, που απασχολείται στην περιοχή κυρίως για εργασία στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, ο κ. Σταμενίτης σημείωσε ότι για όμορους Νόμους, όπως αυτόν την Ημαθίας, οι αριθμοί των προβλεπόμενων θέσεων είναι 840 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εξαρτημένη εργασία και 12.040 (εργάτες γης, εργάτες κτηνοτροφίας) για εποχική εργασία αντίστοιχα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχει γίνει λάθος αναφορικά με τους αριθμούς για την Πέλλα.  


Απο την πλευρά τους, τόσο η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας όσο και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής αναγνώρισαν την ανάγκη για πρόβλεψη περισσότερων θέσεων στο Νομό Πέλλας και ενημέρωσαν το Βουλευτή ότι άμεσα θα υπάρξει διόρθωση της σχετικής απόφασης που θα αποκαθιστά την παράλειψη.


3 σχόλια:

  1. Υποτίθεται θα δούλευαν Έλληνες άνεργοι αλλά περνούν επιδόματα γιατί να δουλέψουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τά άνθρωπε μου γιατί τα πράγματα έχουν ξεφύγει, νά φέρεις εργάτες από έξω καί η δικη μιας να κάθονται είναι ντροπή....

      Διαγραφή
    2. Πρώτον, οι άνθρωποι που έρχονται να δουλέψουν στην χώρα μας είναι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι, οπότε αξίζουν λίγο περισσότερο σεβασμό.

      Δεύτερον, αναρωτηθήκατε γιατί ΔΕΝ δημιουργήθηκε ένα κρατικό πρόγραμμα προώθησης και επιδότησης της εποχικής γεωργικής εργασίας, παρά μόνο εναπόκειται στην καλή θέληση των αγροτικών συνεταιρισμών, των παραγωγών και των ελλήνων πολιτών να μπορέσουν να συνεργαστούν; Πώς θα ασφαλιστεί κάποιος/α, αν πάει να δουλέψει στο χωράφι για 2-3 μήνες, ενώ ήδη έχει ταμείο ανεργίας; Αν χάσει το ταμείο, τί θα κάνει τον χειμώνα; Ή μήπως δεν έχετε πρόβλημα με την αδήλωτη εργασία; Γιατί περί αυτού πρόκειται.

      Τρίτον, έχετε σκεφτεί ότι όλοι αυτοί στους οποίους οι αγρότες στηρίζουν τις ελπίδες τους είναι άνθρωποι με κάποια γνώση της συγκεκριμένης δουλειάς; Στο χωράφι δεν αυτοσχεδιάζεις. Υπάρχει μια σειρά από τεχνικές διαδικασίες. Η συγκομιδή είναι το τελικό στάδιο αυτών των διαδικασιών.

      Τέταρτον, πολλά ελληνόπουλα δουλεύουν στα δικά τους κτήματα.

      Πέμπτον, μήπως τελικά, όπως είπε κάποτε μια γνωστή φυσιογνωμία, ψάχνουμε "Αλβανούς", και όχι εργαζομένους; Το πιάσατε; Δεν είναι και δύσκολο.

      Τέλος, μπορείτε να πάτε εσείς να δουλέψετε, αντί να τα ρίχνετε σε κάποιους άλλους, "δικούς σας".

      Γιώργος Αρκτούρος

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365