Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Σωματείο Εστίασης Πελλας: Παραδίδοντας τα κλειδιά και τους φακέλους δεν παραδίδουμε τα όνειρα και τις αναμνήσεις από τις επιχειρήσεις μας

Ανακοίνωση

Πολλοί καταστηματάρχες στον χώρο της εστίασης σε διάφορες πόλεις της χώρας ξεσηκώθηκαν σήμερα και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που βίαια υπέστησαν. Ενάντια σε μέτρα που τους έφτασαν στην σημερινή κατάσταση χωρίς να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον. 


Οι υποσχέσεις που μας έδωσαν περισσεύουν, τα δανεικά όμως εξαντλήθηκαν πριν προλάβουμε να τα δούμε. Επιχειρήσεις έκλεισαν και αυτές που παραμένουν ανοιχτές στα χαρτιά έχουν χρεωθεί με τέτοιο τρόπο που τους καταδικάζει και τους εγκλωβίζει σε ένα μέλλον χωρίς ελπίδα. 


Δεν ξεσηκώθηκαν όμως μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για ηθικούς. Ένας αντιπρόσωπος της κυβέρνησης που δεν γνωρίζει από θυσίες, από υπομονή, από αλληλεγγύη, προσέβαλε έναν ολόκληρο κλάδο όχι μόνο δηλώνοντας αλλά υπαινισσόμενος πως όποιος ασχολείται με την εστίαση είναι ευνοημένος και δεν θα πρέπει να μιλάει, εάν δεν επιθυμεί να συνεχίσει μπορεί να παραδώσει τα κλειδιά από την επιχείρηση του που τόσα χρόνια πάλευε να κρατήσει ζωντανή, στον ίδιο, θέλοντας να μας δείξει πως γνωρίζει καλύτερα από εμάς την κατάσταση που έχουμε περιέλθει και ότι είμαστε αχάριστοι. Με την συμβολική κίνηση που έκαναν οι επαγγελματίες του κλάδου παραδίδοντας τα κλειδιά και τους φακέλους με το χρέος κάθε επιχείρησης και νοικοκυριού έδειξαν την αντίδραση τους προς πάσα κατεύθυνση. 


Το σωματείο εστίασης Πελλας ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ συμφωνεί απόλυτα με την κίνηση αυτή και δηλώνει πως θα συμμετέχει σε οποιαδήποτε δράση που θα την αφορά είτε για οικονομικούς  σκοπούς είτε για κοινωνικά θέματα που θα την απασχολούν. 


ΥΓ1. Παραδίδοντας τα κλειδιά και τους φακέλους δεν παραδίδουμε τα όνειρα και τις αναμνήσεις από τις επιχειρήσεις μας. Ζητήσατε κάτι που είμαστε διατεθημένοι να σας δώσουμε με χαρά χρέος, άγχος, κούραση, απελπισία. Κρατάμε για εμάς την ουσία, την ελπίδα και τα όνειρα. Έχει χρέος ο πρωθυπουργός εάν σέβεται τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην εστίαση να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του υπουργού ανάπτυξης. Εάν πιστεύει σε ένα μέλλον με αξίες, με ήθος και αξιοπρέπεια σε μια χώρα πρότυπο, τώρα είναι η ευκαιρία να κάνει την αρχή.

ΥΓ2. Υπομονή σε όλους τους συναδέλφους και κουράγιο. Ζούμε σε μια χώρα που το άδικο γίνεται νόμος και το δίκαιο αδυναμία! 


Με σεβασμό και εκτίμηση Σωματείο Εστίασης Πελλας ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365