Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021

Δ. Σταμενίτης: «Το ΥΠΑΑΤ προχωράει στην παράταση του τρόπου μετάκλησης εργατών γης βάσει της ΠΝΠ»

Δελτίο Τύπου

Επικοινωνία με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Στρατάκο είχε σήμερα ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης αναφορικά με το ζήτημα της παράτασης του τρόπου μετάκλησης των εργατών γης τρίτων χωρών σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στο άρθρο 42 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 01.05.2020. Σε συνέχεια των ενεργειών του σχετικά με το θέμα της μετάκλησης των εργατών, ο Βουλευτής ζήτησε να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος που και ο ίδιος έχει καταθέσει το προηγούμενο διάστημα και το είχε θίξει στη συνάντηση που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο με το νέο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανό. 


Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ ενημέρωσε το Βουλευτή ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν επεξεργαστεί τη διάταξη με την οποία θα δίνεται παράταση της διαδικασίας μετάκλησης με τον τρόπο που αυτή υλοποιήθηκε το 2020, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 42 της από 01.05.2020 Π.Ν.Π. (Α’90). Η παράταση προβλέπεται να δοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. 


Συγκεκριμένα όπως τόνισε ο Γενικός η διάταξη θα περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υπολογίζεται να ψηφιστεί μέσα στο μήνα Φεβρουάριο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365