Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Οίκος ανοχής λειτουργούσε με άδεια για ιατρείο φυσικοθεραπείας

Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Ένας οίκος ανοχής στον Νέο Κόσμο είχε πάρει Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας και λειτουργούσε ως ιατρείο φυσικοθεραπείας.


Σε μια απίστευτη καταγγελία προχώρησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, κάνοντας, παράλληλα, λόγο για ανεπάρκεια στο θεσμικό πλαίσιο, που επιτρέπει σε επιτήδειους να παρανομούν, «βαφτίζοντας» τους χώρους τους με ονομασίες που παραπέμπουν στη φυσικοθεραπεία.


Σύμφωνα με την καταγγελία, λοιπόν, προσφάτως εντοπίστηκε στην περιοχή του Νέου Κόσμου Αττικής οίκος ανοχής, ο οποίος είχε «βαφτιστεί» ιατρείο κινησιοθεραπείας και δέχονταν πελάτες!


Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών κ. Πέτρος Λυμπερίδης τόνισε χαρακτηριστικά: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται η ανεπάρκεια του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει στους επιτήδειους να παρανομούν και να γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία καλυμμένοι με το "μανδύα" ενός κωδικού αριθμού δραστηριότητας (ΚΑΔ) που παρέχει χωρίς κριτήρια το Υπουργείο Οικονομικών. Μάθαμε ότι οίκος ανοχής λειτουργούσε με ΚΑΔ υπηρεσιών αποκατάστασης (κινησιοθεραπεία, μάλαξη, κλπ.) τόσο απλά».


«Ως πότε το Υπουργείο Οικονομικών θα παρέχει κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, νομιμοποιώντας επιτήδειους που γίνονται επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο;», ρωτά ο πρόεδρος του ΠΣΦ.


Σημειώνεται ότι τα εργαστήρια φυσικοθεραπείας πρέπει να έχουν αναρτημένη την πινακίδα «ΝΟΜΙΜΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» που χορηγείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Οποιοσδήποτε άλλος χώρος λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες σχετικές με την φυσικοθεραπεία είναι παράνομος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365