Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Λ. Βασιλειάδης: Προχωράει η ενίσχυση των Νοσοκομείων Έδεσσας & Γιαννιτσών από την Π.Κ.Μ.

Δελτίο Τύπου

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης Μετά από επικοινωνία του με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας κ. Χρήστο Δόντσο και τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ευάγγελο Λόγγο ενημερώθηκε για την πορεία των πράξεων ιατροτεχνικού εξοπλισμού των Νοσοκομειακών Μονάδων Γιαννιτσών και Έδεσσας.


Πρόκειται για πράξεις ύψους 664.000 € για τη ΝΜ Γιαννιτσών και 622.000 € για τη ΝΜ Έδεσσας που έχουν ενταχθεί με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» του ΕΣΠΑ από τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο αντίστοιχα. Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, ένα μέρος των διαγωνισμών για τη ΝΜ Γιαννιτσών έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ για τη ΝΜ Έδεσσας ξεκινούν άμεσα.


Με την ολοκλήρωση των προμηθειών οι δύο ΝΜ θα ενισχυθούν με:

Για τη ΝΜ Γιαννιτσών, δύο χειρουργικές τράπεζες, 1 ενδοσκοπικό πύργο αρθροσκοπικής χειρουργικής, 1 αναισθησιολογικό συγκρότημα, 1 συγκρότημα αποτελούμενο από έξι μόνιτορ με κεντρικό σταθμό, 1 λαπαροσκοπικό πύργο με εργαλεία πολλαπλών χρήσεων, κάμερες & σετ εργαλείων υστεροσκόπησης- ρεσετοσκόπιο, 1 υπερηχοτομογράφο γυναικολογικό, συνοδευόμενο από τρεις κεφαλές (ενδοκολπική, convex, 3D convex), 1 Καταψύκτη βαθιάς κατάψυξης φιαλών αίματος, 2 αναπνευστήρες, 5 σκιαλυτικές λυχνίες LED με έναν δορυφόρο η καθεμιά για χειρουργική χρήση και 1 Πλήρη ενδοσκοπικό πύργο με video, γαστροσκόπιο και κολονοσκόπιο.


Για τη ΝΜ Έδεσσας, 1 μηχάνημα φακοθρυψίας, 1 φορητό υπερηχοτομογράφο ΜΕΘ, 1 ουρολογικό πύργο, 1 φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, 1 γυναικολογικό υπερηχοτομογράφο, 1 αναλογικό ακτινολογικό μηχάνημα, 1 κλίβανο οφθαλμολογικών εργαλείων, 1 ουρολογικό υπέρηχο, 1 συσκευή ξηράς θέρμανσης ούρων & βιολογικών υγρών, 1 κολποσκόπιο με κάμερα & οθόνη με γυναικολογικό boom, 1 υστεροσκόπιο, 1 ηλεκτροκίνητη κλίνη τοκετού βαρέως τύπου, 1 σκιαλυτική λυχνία LED με έναν δορυφόρο για χειρουργική χρήση, 1 χειρουργική τράπεζα, 1 σχισμοειδή λυχνία και 1 χειρουργικό μικροσκόπιο.


Ο Λάκης Βασιλειάδης θέλησε να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, με τον οποίο τους συνδέει μία μακρά κοινή πορεία, για την άμεση ανταπόκρισή του αλλά και την ταχύρρυθμη ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να καλυφθούν μόνιμα οι ανάγκες του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365