Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

Οι Έλληνες Αρνητές του Χιονιού Έκαναν την Εμφάνισή τους

Η νέα μόδα στις θεωρίες συνωμοσίας έφτασε στην Ελλάδα χάρη στη «Μήδεια»

H χιονόπτωση έφερε στο προσκήνιο μια σπάνια -για τα ελληνικά δεδομένα- κάστα συνωμοσιολόγων. Ο λόγος για τους αρνητές του χιονιού. Με την κακοκαιρία «Μήδεια» να έχει χτυπήσει την χώρα, ξεκίνησαν να μοιράζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορισμένα βίντεο, στα οποία βλέπουμε κόσμο να προσπαθεί να λιώσει το χιόνι με αναπτήρες και κεριά (κάποια από αυτά κατέβηκαν αργότερα από τους δημιουργούς τους).


Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί -όπως έχουμε μάθει και στη Φυσική-, με το χιόνι να σκληραίνει και να παίρνει ένα μαύρο χρώμα. Αυτή η πληροφορία ήταν αρκετή για τους φίλους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι έκαναν λόγο για «χημικό πόλεμο», «νανοτεχνολογία» και αρρώστιες που διασπείρονται από τις κυβερνήσεις μέσω του χιονιού. 


Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Όταν το χιόνι έρχεται σε επαφή με φλόγα, μετατρέπεται σε αέριο και γι' αυτό δεν λιώνει ενώ, το μαύρο χρώμα που είδαμε ξεκάθαρα να παίρνει στα βίντεο προέρχονται από την ατελή καύση του καύσιμου - αυτό αφορά και τα κεριά. Περισσότερα για το θέμα έχει γραψει και η κυπριακή σελίδα Fact-Check Cyprus. 


Οι αρνητές του χιονιού δεν είναι ελληνική πατέντα, αφού με ένα απλό search στο Διαδίκτυο μπορεί κανείς να βρει παρόμοια βίντεο από όλο τον κόσμο. 

Έχουμε ήδη δει τις θεωρίες των αρνητών του κορωνοϊού τους τελευταίους μήνες, αλλά ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα...

Δημοσιεύτηκε από Fact-Check Cyprus στις Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365