Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Συμμετοχή του Μάκη Δημητριάδη στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας

Διαβάστε την ανάρτηση του Μάκη Δημητριάδη

Διαβάστε την ανάρτηση του Μάκη Δημητριάδη:


Συμμετείχα χθες στην ομάδα εργασίας της Γραμματείας Αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας με κεντρικό θέμα την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.


Αντικείμενο   των εργασιών  της ομάδας   η οποία  ξεκινάει τη δραστηριότητα  της    είναι  η μελέτη, ο στρατηγικός σχεδιασμός  και  ο προσδιορισμός  δράσεων μέσα από τις  οποίες  θα γίνει με τον καλλίτερο.


δυνατό  τρόπο  η σύνδεση  του τουρισμού  με την αγροτική παραγωγή και την μεταποίηση. Ωφέλεια  θα υπάρξει για όλους  αφού  θα βελτιωθεί  η δυνατότητα για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων αλλά και  θα αναβαθμιστεί το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.


Ο  τουρισμός ακόμη  και στην  εποχή της κρίσης  υπήρξε από τους βασικούς  πυλώνες ανάπτυξης με σημαντική  συμβολή  στην αγορά  εργασίας.


Διαγράφεται  η ανάγκη  εμπλουτισμού του  κλασσικού προϊόντος  Ήλιος και Θάλασσα με υπηρεσίες. Μεταξύ  αυτών των υπηρεσιών  η ανάπτυξη της  τοπικής γαστρονομίας καταλαμβάνει  δεσπόζουσα θέση. Για να επιτευχθεί  πρέπει να συνεργαστούν οι επιχειρήσεις  του τουρισμού με  τους αγρότες  και μεταποιητές των τοπικών προϊόντων.


Ο τουρισμός μπορεί να γίνει ο βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας  και η σύνδεση του με την τοπική γαστρονομία και  τον πολιτισμό, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και την ταξιδιωτική εμπειρία, και θα ενισχύσει την εικόνα  ως τουριστικό προορισμό.


Αν  ο αγροτικός τομέας συνεργαστεί με τον τουρισμό  μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο  ανάπτυξης μπορεί  να έχουμε  εξαιρετικά  αποτελέσματα. Ο τουρισμός λειτουργώντας σε συνέργεια με πρωτογενή και δευτερογενή τομέα μπορεί να φέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365