Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Επικοινωνία Θ. Τζάκρη με την Προϊσταμένη του Καταστήματος ΕΛΓΑ της Βέροιας

Δελτίο Τύπου

Οι δενδροκαλλιέργειες στο στάδιο της ανθοφορίας και τα κηπευτικά που επλήγησαν από το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» θα αποζημιωθούν κανονικά από τον ΕΛΓΑ.


Επικοινωνία της βουλευτή με την Προϊσταμένη του Καταστήματος ΕΛΓΑ της Βέροιας.


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη είχε επικοινωνία σήμερα με την Προϊσταμένη του Καταστήματος του ΕΛΓΑ στην Βέροια κ. Μαρία Παππά προκειμένου να ενημερωθεί για τις έντονες ζημιές που προκάλεσε στις καλλιέργειες το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» που χτύπησε με χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες και παγετούς την προηγούμενη εβδομάδα και την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. 


Όπως ενημέρωσε η κ. Παππά την κυρία Τζάκρη από το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» προκλήθηκαν έντονες ζημιές στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια στις ποικιλίες που βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας (όπως πχ έρλυ μπόμπα, έρλι μέι, έρλι ντριμ, κρίμσον μπέιμπι, μπρίτνει λέιν και σαγγιτάρια) και στα δαμάσκηνα (στις ποικιλίες όουεν τι και έρλυ κουίν) καθώς και τα κηπευτικά όπως μπρόκαλα, κουνουπίδια κλπ.


Σύμφωνα με την κ. Παππά οι έντονες ζημιές που προκλήθηκαν από την «Μήδεια» στις παραπάνω δενδροκαλλιέργειες και τα κηπευτικά θα καλυφθούν άμεσα από τον ΕΛΓΑ με αναγγελίες που θα ανοίξουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας, στις οποίες οι ζημιωθέντες καλλιεργητές οφείλουν άμεσα να σπεύσουν για να καταθέσουν δηλώσεις ζημίας ώστε να γίνει άμεση καταμέτρηση του όγκου των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων από τον ΕΛΓΑ. 


Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Παππά «στην παρούσα φάση είναι επισφαλής η αποτίμηση των πιθανών ζημιών σε ποικιλίες που δεν βρίσκονται στο στάδιο της ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΕΛΓΑ. Καλό θα είναι οι καλλιεργητές να αναμένουν την πλήρη άνθισή τους αλλά και το πέρας του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας ώστε να καταστεί σαφές το ύψος της συνολικής ζημίας αλλά και η κάλυψή της από τον ΕΛΓΑ εφόσον η ζημία καταστεί ολοκληρωτική από το νέο κύμα κακοκαιρίας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365