Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Γιαννιτσά: Κινητοποίηση αγροτών με τρακτέρ – «Δεν είμαστε ζητιάνοι!» (ΦΩΤΟ)

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αυτή την ώρα αγρότες του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Πέλλας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά αυτή την ώρα ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά. Ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο GRTimes δηλώνει ότι σήμερα οι αγρότες πρόκειται να συζητήσουν για τις επόμενες κινήσεις τους, ενώ αύριο θα μεταβούν με τρακτέρ στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη, καταθέτοντας ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν αυτή την ώρα αγρότες του αγροτικού συλλόγου του Δήμου Πέλλας, στην είσοδο της πόλης των Γιαννιτσών και συγκεκριμένα στα Πλατανάκια. Μέχρι στιγμής, έχουν συγκεντρωθεί γύρω στα 60 άτομα με τα τρακτέρ τους, ενώ όπως τονίζει ο πρόεδρος, κ. Παπαδόπουλος, φροντίζουν να τηρούν όλα τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις και φορώντας μάσκες.


«Σήμερα πρόκειται να συζητήσουμε την επόμενή μας κίνηση. Το πιθανότερο είναι αύριο να μεταβούμε μαζί με αγρότες από άλλες περιοχές, όπως τα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα και αλλού, στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης στη Θεσσαλονίκη καταθέτοντας ψήφισμα με τα βασικά μας αιτήματα. Τα αιτήματα, είναι χιλιοειπωμένα και δίκαια. Να δοθεί ενίσχυση στους βαμβακοπαραγωγούς, λόγω covid-19, να δοθεί λύση στο πρόβλημα των εξοντωτικών προστίμων που επιβάλλονται από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να αρθεί το «πράσινο τέλος» στους αγρότες, να τηρήσει ο Πρωθυπουργός την προεκλογική του δέσμευση για αγροτικό πετρέλαιο και άλλα», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος.


Ο ίδιος, ξεκαθαρίζει ότι οι αγρότες δεν έχουν σήμερα σκοπό να μεταβούν στο εσωτερικό της πόλης των Γιαννιτσών. Αντιθέτως, θα παραμείνουν στα Πλατανάκια, χωρίς να δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία.


«Βγήκαμε να κάνουμε μία διαμαρτυρία για τα αυτονόητα. Δεν είμαστε ζητιάνοι. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, είναι τα θεμέλια της χώρας. Είναι η βάση της αγροδιατροφής. Ζητάμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να μπορούμε να ζήσουμε», καταλήγει.


Υπενθυμίζεται ότι αύριο οι αγρότες των Σερρών, πρόκειται να προχωρήσουν σε αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, έχοντας τα αιτήματα που προανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, απαιτώντας μεταξύ αυτών και τις αποζημιώσεις τους από τη σφοδρή κακοκαιρία Λέανδρος, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε καλλιέργειες και αγρούς.










Ρεπορτάζ: Νεκταρία Ψαράκη 

Πηγή: GRTimes.gr

5 σχόλια:

  1. σας έφταιγε ο Τσίπρας, φάτε τώρα τον Μητσοτάκη αμάσητο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έχετε δικό σας μαγαζί απ το μπαμπα σας τα δικά σας χωράφια.Παραπονιέστε.
    Δεν χρειάστηκε να σπουδάσετε και να ξοδευτείτε με φροντιστηρια και σπουδές...πάλι παραπονιέστε.
    Δεν πληρώνεται φόρο..πάλι παραπονιέστε.Βρέχει κάνει κρύο παγετό...δεν μπαίνει κανείς στο μαγαζί μου ,εσεις παίρνετε αποζημίωση.
    Έμαθα λέει παίρνετε και επιδοτήσεις...Καθήστε καλά ρε παιδιά γιατί είπαμε να κάνουμε τους χαζούς αλλά μέχρι ένα σημείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσέξτε τους ακροδεξιούς που εμφανίζονται πότε πότε σε χώρους όταν τους παίρνει..Το είπαμε καθαρά..οι αρχηγοί τους ειναι φυλακή και οι ιδέες τους ονομάστηκαν εγκληματική οργάνωση ομόφωνα παμψηφει ξεκάθαρα και ολοκληρωτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλεος ρε παιδιά και με τους αγρότες θα τα βάλουμε;δυστυχώς δεν έχουμε σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ζωή τα ίδια, κάθε χρόνο τα ίδια.. Αποζημιώσεις, αποζημιώσεις, αποζημιώσεις..
    Λες και εγώ που έχω επιχείρηση, αν πέσω έξω θα με αποζημιώσει κανείς.. Αυτό είναι το επίπεδο μας όμως, όποτε δεν έχουν δουλειά οι αγρότες κλείνουν δρόμους φασιστικά, γιατί ακριβώς έτσι είναι, οι βουλευτές βγαίνουν φωτογραφίες στα χωράφια να τσιμπίσουν καμία ψήφο, αλλά που να το καταλάβουν οι αγρότες μας, αυτά είναι ψιλά γράμματα. Χωριατλίκια δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365