Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

Νέα επικοινωνία Δ. Σταμενίτη με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού για το θέμα διαχείρισης των Ιαματικών Πηγών

Δελτίο Τύπου

«Προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη των Δήμων για την ένταξη των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών στην Α.Ε «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος».


Σε συνέχεια των επαφών του αναφορικά με το ζήτημα της διαχείρισης των ιαματικών πηγών, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης επικοινώνησε εκ νέου με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού.


Ο Βουλευτής επανέλαβε τη θέση του ότι οι ιαματικές πηγές που βρίσκονται υπό το καθεστώς διαχείρισης των Δήμων θα πρέπει να παραμείνουν ως έχουν, εκτός μόνο αν ο οικείος Δήμος αποφασίσει την ένταξη των ιαματικών πηγών στην Ανώνυμη Εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος». 


Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης είναι μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για την αξιοποίηση των αναξιοποίητων πηγών και όσων δεν είναι αναγνωρισμένες και αυτός είναι ο βασικός σκοπός που καλείται να εξυπηρετήσει το νέο νομοσχέδιο. Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής ενημερώθηκε ότι θα υπάρξει πρόβλεψη στο σχέδιο νόμου ώστε οι ήδη αναγνωρισμένες πηγές, όπως τα Λουτρά Πόζαρ, να εντάσσονται στην ανώνυμη εταιρεία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος» μόνο στην περίπτωση που υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου. 


Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής Πέλλας κ. Σταμενίτης μαζί με το Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Μπάτση το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού όπου και κατέθεσαν συγκεκριμένη πρόταση, η οποία υιοθετείται από το Υπουργείο. 


3 σχόλια:

  1. Αυτοί της Νέας Δημοκρατίας δεν ακούνε τίποτε, ούτε προτάσεις, ούτε αντιδράσεις, ούτε συζητήσεις. Έχουν βαλθεί να το περάσουν το νομοσχέδιο και δεν λογαριάζουνε κανένα. Ξαναψηφίστε τους. Είναι ντροπή αυτά που γίνονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΩΤΗΣΗ - ΠΡΟΚΛΗΣΗ
    Επειδή σε κρατικό έλεγχο είναι ήδη πολλές άλλες ιαματικές πηγές, εδώ και πολλά χρόνια!
    να μας πουν οι φωστήρες της κυβέρνησης, τι έχουν κάνει και πόσο τις αξιοποίησαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρ όλα αυτά, μπορούμε να ξέρουμε με κάποιον τρόπο ποιά ειναι η αμοιβή του Προέδρου της Δημοτικής επιχείρησης .Και δεύτερον Τα Λουτρά γιατί δεν έχουν έναν έμπειρο μάνατζερ που να έχει δουλέψει σε μεγάλα Ξενοδοχεία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365