Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Σε ποιες περιοχές εισηγούνται νέα μέτρα οι λοιμωξιολόγοι - Τι θα γίνει στην Πέλλα

Τι θα γίνει στην Πέλλα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αποφασίζουν για lockdown και πιο σκληρά μέτρα σε τέσσερις επιβαρυμένες περιοχές.


Τα μέλη της επιτροπής μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στις τέσσερις περιοχές (Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη) που έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.


Ο λόγος για την Αχαΐα, την Εύβοια, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στην Αχαΐα και την Εύβοια (περιοχές με βαθύ κόκκινο χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας) τα δεδομένα είναι τέτοια που οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν προς το να εισηγηθούν σκληρό lockdown, αλά Αττική. Να σημειωθεί ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.

Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, που σημαίνει -καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα- ότι όσοι χρειαστούν εισαγωγή θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, που ήδη είναι επιβαρυμένα.


Σε ό,τι αφορά τις δύο άλλες περιοχές, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κόκκινο χρώμα αλλά δεν είναι σε κατάσταση που θα οδηγούσε στην επιβολή lockdown. Στις δύο αυτές περιοχές οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν σκληρότερα μέτρα.


Τι θα γίνει στην Πέλλα


Η Π.Ε. Πέλλας βρίσκεται πολύ μακριά από το να χαρακτηριστεί κόκκινη περιοχή, αν δεν υπάρχει κάποια δραματική αλλαγή στις εισηγήσεις των ειδικών και από την στιγμή που θα επικρατήσει η άποψη των τοπικών και όχι Πανελλαδικών μέτρων, στην περιοχή μας δεν θα αλλάξει η κατάσταση και θα ισχύουν όσα ίσχυαν μέχρι και σήμερα, καλό είναι όμως να περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά στις 6 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia365